Hakan Uzan’ın eşi Özlem Uzan teslim oldu

Eşi Hakan Uzan ile birlikte yurtdışına kaçan Özlem Hanife Uzan 13 yıl sonra teslim oldu..

25 Kasım 2016 Cuma 08:32
Hakan Uzan’ın eşi Özlem Uzan teslim oldu






Eşi Hakan Uzan ile birlikte yurtdışına kaçan Özlem Hanife Uzan 13 yıl sonra teslim oldu..
Özlem Uzan, 1 milyon 50 bin Euro tutarındaki gayrinakdi krediyi oluşturan teminat mektuplarından 650 bin Euro’luk bölümünü nakde çevirerek bankayı zarara uğrattığı gerekçesiyle yargılanıyor..
Davanın 2008’de karara bağlandığı belirtilen başvuru yazısında, sanıklardan İhsan Canarslanlar’ın ‘adiyen zimmet’ suçundan 8 yıl 9 ay hapis, Tacettin Pak, Mustafa Akar, Nurettin Sivlim, Orhan Atabay ve Okay Öztürk’ün 6 yıl 9 ay 20’şer gün hapis, Kemal Erdem’in ise 5 yıl 5 ay hapis cezasına çaptırıldığı kaydedildi. Sanıklardan İhsan Hasan Pilav ve Enis Zaimoğlu’nun beraatlerine karar verildiği belirtilen başvuru yazısında, kararın Yargıtay tarafından onandığı bildirildi. Başvuruda dosyasının ana dava dosyasından ayrıldığı ifade edilen Özlem Hanife Uzan hakkında kırmızı bülten çıkarılması talep edilmişti..
Özlem Uzan'ın geçen günlerde Türkiye'ye döndüğü ortaya çıktı. Özlem Hanife Uzan, Türkiye'ye döndüğünde polis tarafından gözaltına alındı.

Polis nezaretinde adliyeye götürülen Uzan, yetkilisi olduğu Atasu Emlak ve Ticaret A.Ş.'nin geri ödeme gücü olmadığı halde 1 milyon 50 bin Euro'luk gayrinakdi krediyi oluşturan teminat mektuplarından 650 bin Euro'luk bölümünün nakde çevrilerek Adabank'ın zarara uğratıldığı gerekçesiyle açılan davada hâkim karşısına çıktı.
Atasu Emlak ve Ticaret A.Ş.'de, Enis Zaimoğlu ve Hasan Pilav ile birlikte müşterek imza yetkilisi olduğunu belirten Özlem Hanife Uzan, "Ben şirket işleriyle ilgilenmezdim. Hakan Uzan bana Adabank'tan şirket için teminat mektubu alacağını söylemişti ancak bunun için şirkette bir karar alındı mı, herhangi bir şey imzaladım mı, hatırlamıyorum" diye konuştu.
Hakan Uzan'ın halen eşi olduğunu söyleyen Özlem Hanife Uzan, "Kendisi halen Paris'te yaşamaktadır. Paris'te birkaç adresi bulunmaktadır" bilgisini de verdi.
Mahkeme heyeti, Özlem Hanife Uzan hakkında, kırmızı bülten ve kaçak kararının kaldırılıp yurtdışına çıkma yasağı konularak serbest bırakılmasına karar verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.