Hakkari Çukurca ve Şemdinli'de saldırı | Malatya'ya şehit ateşi düştü

Hakkari ve Çukurca'da düzenlenen saldırılarda 3 asker şehit düştü. Daha önce verdiğimiz konuyla ilgili haberleri düzenleyerek yeniden yayına alıyoruz...

01 Şubat 2018 Perşembe 19:11
Hakkari Çukurca ve Şemdinli'de saldırı | Malatya'ya şehit ateşi düştü






Hakkari Çukurca ve Şemdinli'de saldırı | Malatya'ya şehit ateşi düştü


 

Bölgeden gelen Son dakika haberine göre, Çukurca'da terör örgütü PKK askeri üs bölgesine saldırdı. Saldırıda Malatya nüfusuna kayıtlı Sözleşmeli Piyade Er Miraç Gürhan şehit olurken 5 asker de yaralandı. Şemdinli'deki terör saldırısında ise 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı


Son Dakika Çukurca, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce üs bölgesine sınırın Irak tarafından düzenlenen saldırıda 1 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen bu saldırının ardından Hakkari'den bir acı haber daha geldi. Şemdinli ilçesi Ortaklar mevkiindeki üs bölgesine Kuzey Irak tarafından PKK'lı teröristlerce havanlı saldırı düzenlendi. Bu saldırıda Habertürk TV'nin aktardığına göre 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

MALATYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce üs bölgesine sınırın Irak tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Miraç Gürhan'ın Malatya'daki ailesine acı haber ulaştı.

Şehit Gürhan'ın (23) şehadet haberini Battalgazi ilçesi Zafer Mahallesi Mehmet Buyruk Caddesi'ndeki bir apartmanda oturan annesi Serpil Canbay ile Hidayet Mahallesi Şentürk Sokak'ta oturan babası Yasin Gürhan'a güvenlik güçleri ulaştırdı.


Şehidin annesinin oturduğu apartmana dev Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve komşuları da acı haber üzerine eve geldi.

Bekar olan şehidin anne ve babasının ayrı yaşadığı öğrenildi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Güven Dağı'nda bulunan askeri üs bölgesine PKK'lı teröristlerce sınırın Irak tarafından saldırı gerçekleştirilmiş, güdümlü füze ile gerçekleştirildiği değerlendirilen saldırıda bir asker şehit düşmüş, 5 asker de yaralanmıştı.

ŞEHİT 3 ASKER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI


Hakkari'nin Çukurca ilçesi ile Kuzey Irak'ın Kani Rash bölgelerinde, PKK’lı teröristlerin roketatarlı ile Çukurca ilçesindeki Güvendağı üs bölgesine yine PKK’lı teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit olan 3 asker için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.


Kuzey Irak’ın Kani Rash bölgesinde operasyonda olan askerlere, PKK’lı teröristlerce çok namlulu roket atar ile yapılan saldırıda şehit olan 27 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Hayrettin Dindar, evli ve bir çocuk babası 28 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Halil İbrahim Şık ile Çukurca ilçesindeki Güvendağı üs bölgesine PKK’lı teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er 23 yaşındaki Miraç Gürkan için akşam saatlerinde Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.


Törene, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, asker, polis ve kurum amirleri katıldı.
Şehit askerlerin cenazelerinin tören alanına getirilmesinin ardından, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra şehit 3 askerin özgeçmişleri okundu. Duaların okunmasının ardından Şehit Piyade Sözleşmeli Erler Hayrettin Dindar, Miraç Gürkan ve Halil İbrahim Şık’ın cenazeleri tekbir getirilerek helikopterlere konulup memleketleri Siirt, Malatya ve Adana’ya uğurlandı.

TSK'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari Çukurca'da bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda bir askerin şehit olduğunu, 5 askerin ise yaralandığını açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, "1 Şubat 2018 tarihinde Hakkâri Çukurca Güvendağı Üs bölgesine bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz. Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir" denildi.

Son Güncelleme: 01.02.2018 21:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.