Hakkari'de kış: Kar yağışı sebebiyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:20
Hakkari'de kış: Kar yağışı sebebiyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı






HAKKARİ (CİHAN)- Hakkari' de sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı yüksek kesimleri beyaza bürüdü. Kar kalınlığı il merkezinde 5, yüksek kısımlarda 15 santimetreyi buldu. Kar yağışı nedeniyle 15 köy yolu ulaşıma kapandı. Aralıklarla süren kar yağışının akşam saatlerine kadar devam edeceği bildirildi.

Yüksekova'da ise dün gece başlayan ve sabah saatlerinde giderek şiddetlenen kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi beyaza büründü. İlçe merkezinde kar kalınlığı yer yer 20 santimetreyi buldu. Yoğun kar yağışı şehir içi trafikte de zaman zaman aksamalara neden oldu. Yüksekova - Esendere Karayolu üzerindeki Dilezi Geçit´i ile Yüksekova - Şemdinli Karayolu üzerindeki Haruna Geçiti´nde ulaşımın güçlükle sağlandığı öğrenildi.

Şemdinli´de de ulaşımın güçlükle sağlandığı Derecik beldesi Canlıkaya bölgesinde bulunan bazı köy yollarının ise ulaşıma kapandığı belirtildi.

Karın keyfini çıkartan çocuklar ise bol bol kartopu oynadı. Belediyeye bağlı ekipler ise kar temizleme çalışmalarına başladı.

Sokakta satış yapan bir balıkçı ise '' Bu sene Hakkari´ye kar geç yağdı. Buralara kar yağdı mı en az 1 metre yağar, yollar kapanır, millet perişan olur. Halkımız çok eziyet çeker. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.