Hal esnafının 'tescil' eylemi

29 Kasım 2012 Perşembe 17:35
Hal esnafının 'tescil' eylemi






ADANA (CİHAN)- Adana'nın merkez Yüreğir ilçesindeki sebze hali esnafı, işyerlerinin Adana Büyükşehir Belediyesi'nce tescil edilmediğini ileri sürerek belediye önünde eylem yaptı, açlık grevi başlattı.

Büyükşehir Belediyesi eski binası önünde toplanan yaklaşık 100 esnaf, kayıt altında olmalarına rağmen, toptancı halinin 'tescil' edilmediğini belirterek, çifte standartla karşılaştıklarını iddia etti. Eylemci esnaf, Esnaf burada, başkan nerede? sloganları atıp Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz'ı protesto etti.

Yüreğir Sebze Hali Derneği 2. Başkanı Hacı Yüksekyayla, 1 Ocak'ta yürürlüğe giren Hal Yasası'nın, kayıt dışı ekonomiye karşı çıkarılan bir yasa olduğunu söyledi. Yüksekyayla, hal kayıt sisteminin oluşturulduğunu ve bu sisteme dahil olmaları için iş yerlerinin 'tescil' işleminin yapılmasının zorunlu olduğunu anlattı. Adana'daki Vedat Dalokay Hali'nin tescilinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını vurgulayan Yüksekyayla, Yüreğir Toptancı Hali'nin ise bugüne kadar tescillenmemesine tepki gösterdi.

Yüksekyayla, Sorunumuz çözülene kadar esnaf arkadaşlarımız süresiz açlık grevine başlıyor. Bu süreçte oluşacak ölümlerden, meydana gelecek fiziksel hasarlardan ve bütün olumsuzluklardan Büyükşehir Belediyesi sorumludur. diye konuştu.
Eylemin ardından Yüreğir Hali'nin tescilini istiyoruz yazılı tişörtler giyen 38 hal esnafı, Abidin Dino Sanat Parkı'nda açlık grevine başladı.
Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise sorunu çözdüklerini ifade ederek, Adana'daki toptancı hallerini tek bir çatı altında toplama konusunda çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.