Halı saha maçında savcı skandalı; 14 öğretmen gözaltında

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde akşam saatlerinde halı saha maçı yapan öğretmenler, aynı sahada maç yapmak için gelen savcının gazabına uğradı...

28 Şubat 2019 Perşembe 11:59
Halı saha maçında savcı skandalı; 14 öğretmen gözaltında






Halı saha maçında savcı skandalı; 14 öğretmen gözaltında



Savcı saatleri şaşırdı, halı sahada maç yapan 14 öğretmeni sahanın kendi ekiplerine verildiği gerekçesiyle terk etmesini istedi. Çıkan tartışma sırasında emniyeti arayan savcı 14 öğretmeni göz altına aldırdı. Olaya Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran isyan etti..

Akıllara durgunluk veren olay Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde yaşandı. 14 öğretmen ve arkadaşları ile birlikte maç yapmak için kendilerine tahsis edilen halı sahaya geldi. Maç yapmaya başlayan öğretmenler, karşılaşmanın en heyecanlı yerinde olay yerine gelen ilçe savcısının engeli ile karşılaştı. Saat 21.00 ila 22.00 saatleri arasında sahanın kendilerine tahsis edildiğini söyleyen öğretmenlerle tartışmaya başlayan Cumhuriyet Savcısı, sahayı terk etmeyen öğretmenleri, emniyeti arayarak gözaltına aldırdı.. 
Saatleri karıştıran savcı ve arkadaşları gerginliği tırmandırırken, olayı haber alan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, sosyal medyada paylaştığı mesajla konuyu takip ettiklerini söyledi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Diyarbakır Çermik’te halı saha tartışması sonrası bir savcının 14 öğretmeni gözaltına aldırdığı iddiasıyla ilgili 'jet' inceleme başlattı. HSK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz Habertürk’e yaptığı açıklamada, "Söz konusu olayın bütün yönleriyle aydınlatılması için hukuk dışı davranışta bulunduğu iddia edilen yargı görevlileri hakkında inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Sonuçlar kamuoyu ile paylaşılacaktır" dedi.


SAVCININ GRUBU ERKEN GELDİ

HSK’yı harekete geçiren olay dün akşam Diyarbakır Çermik’te bir halı sahada yaşandı. Halı sahada 21.00-22.00 saatleri arasında ilçede görevli öğretmenlerin, saat 22.00-23.00 saatleri arasında ilçede görevli bir savcının da aralarında bulunduğu takımın maçı vardı. Ancak iddiaya göre, savcının takımı halı sahaya erken geldi ve saatleri henüz gelmemesine rağmen önce onlar maç yapmak istedi.

ÖĞRETMENLER GÖZALTINA ALINDI

İki takım arasında bu nedenle kısa süreli gerginlik yaşanmasının ardından halı saha görevlileri savcının bulunduğu takımdaki grubu halı saha dışına çıkardı. Öğretmen grubunun maça başlamasından kısa bir süre sonra halı sahaya gelen emniyet yetkilileri maçı durdurdu, kimlik kontrolü yaptı. O sırada kimlikleri yanında bulunmayan öğretmenler ekip otolarına bindirilerek, Çermik İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü götürüldü. Burada bir süre tutulan öğretmenler serbest bırakıldı.

HSK İNCELEME BAŞLATTI

Olayın duyulmasının ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) harekete geçti. İddiaları araştırmak üzere bir müfettiş görevlendirildi. HSK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, "Söz konusu olayın bütün yönleriyle aydınlatılması için hukuk dışı davranışta bulunduğu iddia edilen yargı görevlileri hakkında inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Sonuçlar kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.


 

Son Güncelleme: 28.02.2019 22:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.