Halı saha ve voleybolda dereceye giren okul takımlarına ödül yağdı

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:24
Halı saha ve voleybolda dereceye giren okul takımlarına ödül yağdı






MARDİN (CİHAN)- Mardin Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Herkes Eğlensin Turnuvaya Renk Gelsin projesi kapsamında Mardin merkez, Kızıltepe, Nusaybin ve Derik'te düzenlenen futbol ve voleybol turnuvası sona erdi.

Mardin Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törende turnuvada başarılı olan takımlara kupaları ve hediyeleri verildi. Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törene Mardin Valisi Turhan Ayvaz. 70. Mekanize Tugay Komutanı Lokman Ali Yılmaz, Emniyet Müdürü Derviş Kara, Milli Eğitim Müdürü Niyazi Ekin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil Homan,Kamu kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Emniyet teşkilatının gençlere yönelik düzenlemiş olduğu örnek projeler sayesinde gençlere ve öğrencileri bir araya getirdiğini ve kaynaştırdığını belirtti. Güneydoğu´da bu tür projelere her zaman ihtiyaç duyulduğunu belirten Vali Ayvaz, şöyle konuştu:

Mardin´de son yıllarda sporda önemli başarılar elde edildi. Atletizmde masa tenisinde güreşte birçok dalda derece alındı. Gençlerin boş zamanlarını bu tür etkinliklere harcamasını tavsiye ediyorum. Başarılı olan takımları ve okulları tebrik ediyorum.

Turnuva öncesi bir konuşma yapan Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara, turnuva ile öğrenciler arasında dostluğun ve kardeşliğin sağlanması, öğrencilerin eğlenmesi ve derslerine motive olmalarını sağladıklarını söyledi. Kara, şunları söyledi:

Geçmiş yıllarda oluğu gibi bu yılda gençlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık. Amacımız siz gençlerin arasında mevcut olan kardeşlik ve dostluk bağlarını güçlendirmektir. Sizler bizim de milletimizin de ümidisiniz. Sizleri seviyoruz. Sizler eğer aileleri bir bahçe olarak kabul ediyorsak. Siz bu bahçenin en taze fidanlarısınız. Kanaatimce sizler bu fidanların toprak altındaki köklerisiniz. Ne kadar çok ne kadar sağlam ve derin olursa bu fidanlar o kadar sağlam ve gür olacaktır. Bizimde emeğimiz çabamız bunun içindir.

Mardin Merkez, Kızıltepe, Nusaybin ve Derik ilçelerinde bulunan Liselerden Mardin merkez ve ilçelerden olmak üzere 50 liseden 51 futbol takımı 37 voleybol takımı olmak üzere toplam 87 takım ve bin 320 öğrenci katıldığını vurgulayan Kara, konuşmasına şöyle devam etti:

Turnuvada Mardin merkez ve ilçelerde dereceye giren 1., 2. ve 3. Futbol ve voleybol takımlarına ve en centilmen futbol takımına kupalarını verdik.. Turnuvaya katılan okullara, ikişer adet futbol ve voleybol topları ile katılım sağlamalarından dolayı birer adet plaket verildi. Ayrıca turnuvaya katılan öğrencilerin suç ve kötü alışkanlıklara karşı bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla Madde bağımlılığı, Sigaranın Zararlan, Toplum Destekli Polislik, Etkili İletişim ve Verimli Ders Çalışma Yöntemleri konularında eğitim seminerleri düzenlenecektir. Seminerden sonra katılan öğrencilere, kitap hediye edilecek.

Tören sonunda dereceye giren öğrenci ve okul takımlarına Mardin valisi Turhan Ayvaz, 70. Mekanize Tugay Komutanı Lokman Ali Yılmaz, Emniyet Müdürü Derviş Kara, kupalarını ve hediyeleri kendi elleri ile takdim etti.
Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında 2012 yılında Emniyet Genel Müdürlüğünce kabul edilen proje kapsamında başlatılan turnuvaya 51 futbol ve 37 voleybol takımı olmak üzere bin 350 öğrenci katıldı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.