Hasan Iğsız, cenaze izni veren mahkemeye teşekkür etti

06 Kasım 2012 Salı 18:26
Hasan Iğsız, cenaze izni veren mahkemeye teşekkür etti






İSTANBUL (CİHAN)- Ergenekon davasının tutuklu sanığı Hasan Iğsız, annesinin cenazesine katılmasına izin veren mahkeme heyetine teşekkür etti. Kameralara açıklama yapan Hasan Iğsız'ın, kendisini uyaran kolluk kuvvetlerine bağırması dikkat çekti.

Hasan Iğsız, mahkemenin özel izniyle hayatını kaybeden annesi Münevver Iğsız'ın cenazesine katıldı. Fatih Camii'ne ikindi namazına müteakip kılınan namaz öncesi Iğsız, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Iğsız şöylie konuştu: Ölen anneme son vazifemi yerine getirmek için buradayım. Mahkemeye bana bu imkanı verdiği için müteşekkirim. Ancak bu imkanı engelleyici bir husus ortaya çıktı. Mahkeme anneme son vazifemi yapmam için bana iki gün izin verdi. Birinci gün defin işlerini yamam için. Bugün bu amaçla buradayım. Taziyeler için de bir gün daha izin vermiştir. Mahkemeye bundan dolayı müteşekkirim. Ancak sabahtan beri bir uygulamayla karşı karşıyayım. Beni taziye için arayan dostlarımla konuşmam engelleniyor. Burada görevlendirilmiş kişileri suçlamıyorum. Bu Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın aldığı karar gereğidir. Avukatımla görüşmek istedim onunla da görüşemedim. Avukatımla oğlum vasıtasıyla görüştüm. Avukatım bu uygulamanın yasaları aykırı olduğunu ifade ediyor ve suç duyurusunda da bulunacak. Bunu sizinle paylaşmamın sebebi aynı mağduriyeti başkasının da yaşamaması.

Dava süreciyle ilgili söyleneceklerin çoğunun söylendiğini belirten Iğsız, Eğer baktığını gören bir insansa işittiğini duyan bir insansa, ön yargısızsa her şey nettir. Biz hukukun gerektirdiği her türlü mücadeleyi de sonuna kadar yapacağız. şeklinde konuştu.

Iğsız, konuşmanın uzaması üzerine kendisine Komutanım şöyle geçebilir miyiz? diyen görevliye, Ya bir dakika! diye bağırdı. Hasan Iğsız, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Münevver Iğsız'ın cenazesi ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Edirnekapı'daki Bayrampaşa Mezarlığı'na götürüldü.




CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.