Hasan Pulur vefat etti, Hasan Pulun Kimdir?

Türk basını usta yazarını kaybetti. Milliyet gazetesi yazarı, gazeteci Hasan Pulur hayatını kaybetti. Hasan Pulur bir süredir kaldırıldığı hastanede tedavi görüyordu.

29 Kasım 2015 Pazar 13:51
Hasan Pulur vefat etti, Hasan Pulun Kimdir?






Hasan Pulur vefat etti, Hasan Pulun Kimdir?

Türk basını usta yazarını kaybetti. Milliyet gazetesi yazarı, gazeteci Hasan Pulur hayatını kaybetti. Hasan Pulur bir süredir kaldırıldığı hastanede tedavi görüyordu. Acı haberi Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç verdi. Türenç twitter hesabından yaptığı açıklamada “Benim basın dünyasında en sevdiğim, saydığım müdürlerimdendi Hasan Pulur. Bir çınar daha devrildi. Kaybımız çok büyük. dedi.

Cenaze namazı salı günü

Sözcü Gazetesi'ne  konuşan usta gazetecinin oğlu Bülent Pulur, babasının cenazesinin Salı günü Levent Camii’de öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namasının ardından Aşiyan’daki aile mezarlığına defnedileceğini söyledi.

Aylardır köşesi boştu

Hasan Pulur’un Milliyet’teki köşesi Mayıs ayında beri boş kalmıştı. Sözcü Gazetesi Ankara temsilcisi Saygı Öztürk Hasan Pulur’un neden yazmadığını 31 Temmuz 2015 tarihindeki köşe yazısında duyurmuştu.

HASAN PULUR KİMDİR?


Gazeteci Yazar Hasan Pulur, Babası subay olduğu için öğrenimini çeşitli okullarda tamamladı. Ortaokul ikinci sınıfta, biyoloji dersinde atmacanın kafa kesitini renkli tebeşirle kara tahtaya çizemediği için belge aldı.
Üç yıl, çeşitli işlerde çıraklık yaptıktan sonra, tekrar öğrenime karar verdi. Oratokul bitirme sınavlarına dışarıdan girdi, kazandı. Kabataş Lisesi'nde yatılı okudu.
Sırasıyla, Son Saat (1954), Yeni İstanbul (1955), Vatan, Havadis, Akşam (1957), Milliyet (1 Mart 1958- ); Hürriyet (1979-86, Yayın Koordinatörü), Güneş (1986-88), Milliyet (Temmuz 1988 ve halen) gazetelerinde çeşitli kademelerde çalışmıştır. Yazıları Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin ve Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın yarışmalarında başarı ödülleri kazandı.
30 yıldır gazetecilikten başka herhangi bir yan işi olmadı.
13 Şubat 2007'de 50 yıllık hayat arkadaşı Meral Pulur'u kaybetti. Oğulları Korkut ve Bülent'tir. Oğullarından Korkut Pulur 17 Ağustos 2010 tarihinde kanser hastalığı nedeni ile 53 yasinda vefat etmistir.

Olaylar ve İnsanlar

1961 yılında, Milliyet Gazetesi'nde Olaylar ve İnsanlar adlı köşesinde okurlarının alakasını çeken yazılar yazan Pulur, aynı köşeyi 1979-86 yılları arasında Hürriyet Gazetesi, 1986-88 yıllarında Güneş Gazetesi'nde sürdürdü. 1988'den beri ise Milliyet gazetesinde devam ettirmektedir.
Yazım dili, çok sadedir. İnsanların kolayca anlayabileceği bir dille yazar. Sutünunda, pek çok günlük olaya değinir, bu olaylardan dersler çıkarır ve çıkarılmasını sağlar.
Eleştirilerini asla kırıcı olmadan insanların yanlış, doğru, iyi, kötü, güzel, çirkin yönlerini, haksızlıklarını, başarılarını, övünülecek yanlarını, köşesinde her gün okurlarına ulaştırmaktadır. 
Son Güncelleme: 29.11.2015 13:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.