"Hava sahasının kapatıldığını biliyorduk, istisna tutulacağımızı düşündük"

04 Aralık 2012 Salı 15:21






KAYSERİ (CİHAN)- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, Petrol ve Gaz Konferansı'na katılmak üzere yapacağı Erbil ziyareti, Irak hükümetinin uçağın inişi ile ilgili izin vermemesi nedeniyle gerçekleştirilemedi. Kararın, resmi heyeti taşıyan Başbakanlık uçağının havalandığı sırada gelmesi nedeniyle uçak Kayseri'ye zorunlu iniş yaptı. Bakan Yıldız, bugün sabahleyin hava sahasının kapatıldığının bildirildiğini, ama kendilerinin istisna tutulacağı düşüncesiyle İstanbul´dan hareket ettiklerini açıkladı.

Bakan Taner Yıldız, uçağın Kayseri´ye inmesi üzerine heyette bulunan bazı diplomat ve basın mensupları ile bir restoranda yemek yedi. Burada gazetecilere açıklama yapan Yıldız, Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin´in ziyaretinden sonra Kuzey Irak´ta yapılmakta olan enerji ve doğalgazla ilgili uluslararası toplantıya katılmak üzere bir gün gecikmeli bugün Başbakanlık'tan tahsis edilen uçakla İstanbul´dan hareket ettik. Bugün sabahleyin hava sahasının kapatıldığı bize bildirilmişti. Biz istisna tutulacağımız inancı ile havalandık. Pilotumuz o izni alır diye düşündük. Dışişleri Bakanlığımızın ve bizim girişimimiz vardı havada iken, Kayseri üzerine gelinince bu iznin verilemeyeceği söylendi. dedi.

Yapacakları toplantının ister Kuzey Irak´ta ister Güney Irak´ta olsun Irak´ın tamamı içinde olduğunu anımsatan Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: Bu iletişim kopukluğunun giderileceğine inanıyorum. Merkezi Irak hükümetindeki meslektaşlarımızın bu konuda hassas olacağına inanıyorum. Biz Irak´ın normalleşmesi ile ilgili geliştirdiğimiz projelerle beraber uğraşıyoruz. Irak´ın neresi olursa olsun yaptığımız bütün projeler Irak´ın tamamına ve tamamının normalleşmesi ile ilgilidir. Farklı algılanmasına ve yanlış algılanmasına bizim de mutlaka söyleyeceklerimiz vardır. Biz iletişim kopukluğunun giderileceğine inanıyoruz. Ankara´ya döneceğiz. Ama önce değerlendirme olacak. Dışişleri Bakanlığımız ile görüşmelerimiz var. Irak ile görüşüyorum. Neler çıkabilir bakacağız.

Taner Yıldız, birçok dev firmanın özel temsilcilerinin dünden itibaren toplantıya katıldığını aktararak, Toplantı pazartesi başlamasına rağmen bizim Rusya ile olan görüşmeler nedeniyle bugün sadece kapanış konuşması için gidecektim. Durumu değerlendirince ona göre gideceğiz. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.