Havaalanları'nda güvenlik önlemleri artırılıyor: Terör alarmı

Rus uçağının yolcu kabininde bir el çantası içerisindeki bomba ile havada patlatılarak düşürüldüğünün ortaya çıkmasının ardından Türkiye tüm havalimanlarında güvenlik önlemlerini artırıyor.

13 Aralık 2015 Pazar 01:32
Havaalanları'nda güvenlik önlemleri artırılıyor: Terör alarmı






Havaalanları'nda güvenlik önlemleri artırılıyor

Türkiye, terörist saldırılara karşı tüm havalimanlarında güvenlik önlemklerini artırıyor. Bireysel terör saldırılarına karşı yeni önlem tedbirleri geliştiriliyor. Bagajlarda xray konrollerini geçmeyi başaran el çantaları ve valizler için yüksek teknoloji sistemlerin taramasından geçirilecek. Rusya'ya ait Mısır'da bir uçağın kabindeki patlamayla düşmesi, Türkiye'yi de harekete geçirdi. Bağajlar bantlı sistemle getirilerek, vatandaş hissetmeden mobil uygulamalarla denetimi yapılacak.

Havayollarında ülkeye giren eşyaların denetimini sıkılaştırmak isteyen Hükümet, Mısır'da bir uçağın kabininde yaşanan patlama sonucu düşmesinin ardından çalışmalarına hız verdi. Uçak kabinindeki valizlerin denetimi 'mobil cihazlar'la yapılacak. Bagajlar, kişiler hissetmeden mobil cihazların içerisinde bulunan X-ray sistemleriyle de denetlenecek.

BAGAJA MOBİL DENETİM

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, daha önce başlattığı mobil denetim sisteminin çalışmalarını öncelikli gündemine aldı. Buna göre, uçakların kabinlerinde bulunan bagajlar raylı sistemlerle havaalanlarında bulunan mobil araçlara yönlendirilecek. Bagajlar, bu araçların içinde bulunan X-ray sistemleriyle kontrol edilecek. Konu hakkında yeterli eğitime sahip olan güvenlik birimleri ise bu denetimleri yerinde takip edecek. Konu hakkında bilgi veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, konuya yönelik açıklamasında şunları söyledi: "Mobil uygulamalar getireceğiz. Havaalanında uçaktan inip yolcu salonuna giderken, valiziniz de bagaj bölümüne, mobil araçlarla denetim yapılarak gelecek. Geldiğinde şüpheli bir durum yoksa, valizinizi alıp gidebileceksiniz."

ÖZEL KABİNLERDE AÇILACAK

HERHANGİ bir bagajda sıkıntı çıkması durumunda ise artık herkesin içinde bavul araması yapmaya da son verilecek. Sıkıntı tespit edilen bagajlar özel bir odaya alınacak. Bagajlar, sadece sahibinin görebileceği bir şekilde, güvenlik güçleri eşliğinde kontrol edilecek.

X-RAY'LI MOBİL ARAÇLAR GELİYOR

BAKAN Tüfenkci, şöyle devam etti: "Herkesin içinde valizin açılıp denetlenmesini istemiyoruz. 18 tane mobil minibüs olacak. Bagajlar çıkınca, bantlı sistemle X-ray sistemi olan bu minibüslere gidecek. Siz hissetmeyeceksiniz. Bütün uçuşlarda bu denetim yapılacak. Elemanımız şüpheli bir durum yakalarsa denetime alacak." KAYNAK AKŞAM GAZETESİ
Son Güncelleme: 13.12.2015 01:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.