Hayatını kaybeden ve yaralananların isimleri açıklanamıyor, 18 cenaze teslim edildi

Türkiye'yi sarsan Atatürk Hava Limanı bombalı saldırısının üzerinden 9 saat geçmesine rağmen, ölü ve yaralıların isimleri açıklanamıyor. Vatandaşlardan ulaşamadıkları yakınları için SABİM'in 184 numaralı telefonundan bilgi alması isteniyor. 18 cenaze sabah ailelerine teslim edildi,

29 Haziran 2016 Çarşamba 06:59
Hayatını kaybeden ve yaralananların isimleri açıklanamıyor, 18 cenaze teslim edildi






Atatürk Havalimanı Bombalı saldırı, Yaralanan ve ölenlerin isimleri açıklanamıyor, 18 cenaze ailelerine teslim edildi


Son Dakika Havalimanı bombalı saldırı, Ataüürk Havalimanı'na yönelik kalleş saldırının üzerinden 8 saat geçmesine rağmen, ölen ve yaralananların isimleri bir türlü açıklanamıyor.
Bombalı Saldırı yaralananların isimleri
Sadece Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi Sabim üzerinden isim verilerek bilgi alınabiliyor.  Yakınlarından haber alamayan vatandaşlar SABİM'e ait 184 numaralı telefonu arayarak buradan doğrudan operatör yardımıyla bilgi edinebiliyor.


Patlamadan sonra gece yarısı Atatürk Hava Limanı'na gelen Başbakan Binali Yıldırım vahşi saldırının DEAŞ tarafından yapılmış olabileceğini belirtirken can kaybının 36 olduğunu duyurmuştu. Bazı haber kanalları yaralı sayısının 147 olduğunu, yaralılar arasında ise 30'dan fazlasının durumunun ciddiyetini koruduğunu duyurdu.

18 CENAZE AİLELERİNE TESLİM EDİLDİ

Atatürk Havalimanı'nda 36 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının ardından gece saatlerinde Adli Tıp Kurumu önüne cenazeleri teslim almak için gelen ailelerin acılı bekleyişi devam ediyor.

18 cenaze, işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildi. Cenaze araçlarının çıkışı sırasında ölenlerin yakınları gözyaşlarına boğuldu.
Saldırıda hayatını kaybeden diğer 18 kişinin Adli Tıp'taki işlemleri sürüyor; 3 teröristin cesedi de Adli Tıp Kurumu'nda bulunuyor.

“SERVİS BEKLEMEYE ÇIKMIŞLAR"

Saldırıda hayatını kaybeden Havalimanı TGS çalışanı Yusuf Hazinedaroğlu'nun nişanlısının annesi, "Servis beklemeye çıkmışlar. Mesaiye kalsalar çıkmayacaktı o çocuklar oradan. 10 gün sonra düğünü var. Cenaze Büyükçekmece'den kaldırılacak. Şimdi oraya götürüyoruz" diye konuştu.

“ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKIYOR"

Hazinedaroğlu'nun yakını Tayyar Işıksaçan da, "36 yaşında Yusuf Hazinedaroğlu. Mesaileri bitiyor ve kapının önüne çıkıyorlar. Yanındaki arkadaşı yaralı ve bugün ameliyata alacaklar. Yusuf ile ilgili aldığımız son bilgi kendisiniz taşıyan taksiciye ulaştık. Durumunun çok ağır olduğunu hastaneye bıraktığını söyledi. Hastaneyle irtibata geçtiğimizde ise öldüğünü ve Adli Tıp'a götürüldüğünü öğrendik. Yaşadığımız olaylar çok doğru şeyler değil. Ülke çok önemli bir süreçten geçiyor. Tam komşularımızla aramızı düzelttiğimiz dediğimiz hadi bir bayram sevinci yaşayalım dediğimiz zamanda böyle bir şey ile karşılaşmak çok üzücü. İstanbul gibi büyük bir metropolde uluslar arası bir havaalanında çok şeyleri düşünmemiz lazım. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Burada anneler var babalar var. Bizler akrabaları buradayız. 36 tane can var. Hastanelerde yaralılar var. Sayının artmaması tesellimiz olacak. Bayram üzeri insanın yüreği yanar ya hepimizin yüreği yanıyor. Hepimizin başı sağ olsun. Biz 36 yaşında gencecik canımızı kaybettik" dedi.

“BİR SÜRÜ İNSANIN CANI YANDI"

Hayatını kaybeden taksi şoförü Mustafa Bıyıklı'nın üvey kızı Öznur Buzakçı ise, "Cenazemizi bulduk ve bugün alındı. Diyecek hiçbir şey bulamıyorum. Bir sürü insanın canı yandı. Şu mübarek günde herkesin canını yaktılar. Böyle bir adalet yok. Şu halimize baksanıza, binlerce insanın canı yandı. En son iki üç gün önce görüştük, yemek yedik içtik. Bu olaylar olunca aramaya başladım, açmıyor telefonunu. Hemen Bakırköy Devlet Hastanesi'ne gittik. Hastaneleri araştırdık. Hiçbir şekilde haber alamadık. En son umudumuz burasıydı. Buraya geldim sabaha kadar bekledim. Burada olmasını istemiyordum ama burada çıktı" ifadesini kullandı.
Adli Tıp Kurumu önünde cenazelerini teslim almayanların bekleyişi devam ediyor.

CANLI BOMBA KEŞİF YAPMIŞ

Katliam saldırısıyla ilgili olarak ortaya çıkan yeni detaylar saldırganların daha önce keşif yaptığını ortaya çıkardı. İstanbul Valisi Vasip Şahin 3 canlı bombanın kendini patlattığını açıklarken, Hürriyet Gazetesi köşe Yazarı Abdülkadir Selvi saldırıda 7 teröristin rol aldığını iddia etti.
Abdülkadir Selvi köşesinde bir teröristin vurularak öldürüldüğünü duyururken, bir katilin sağ olarak ele geçirildiğini birinin de kendini patlattığını yazdı. Selvi'nin iddiasına göre kaçan 4 teröristin yakalanamsı için çalışma sürüyor.

HASTANELER ÖNÜNDE GERGİN BEKLEYİŞ

Bu arada yaralı vatandaşların kaldırıldığı hastane önlerinde gergin bekleyiş sabaha kadar sürdü. Hastanelerde tanıdıklarını arayan vatandaşlardan bazıları sinir krizleri geçirdi.
Hastanelerde yakınlarıyla ilgili bilgi alacak kimseyi bulamadığından yakınan vatandaşlar 'Buraya kurulan kriz masasında kimse yok, telefon numarası bırakmışlar arıyoruz kimse çıkmıyor, çıldarmak üzereyim' diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Daha önce Ankara'da meydana gelen terörist saldırılarda can kaybı ve yaralıların kimliklerinin hızla belirlendiğini belirten gazeteciler 'Son saldırıda hem gönüllü kurumlar hem de bu konuda görevli kurumlar organize olamadı, bu konu ihmal edildi' değerlendirmesinde bulundu.

Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler Adli Tıp Kurumuna getiriliyor. Saat 01. 30 itibari ile 4’ü kadın 26 kişinin cenazesi kuruma getirildi. Kimlik tespit çalışmaları da hızla sürüyor. 4 erkeğin kimlikleri tespit edildi.


HAYATINI KAYBEDENLERDEN 5'NİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Öte yandan saldırının üzerinden 4 saat geçtikten sonra Adli Tıp Kurumu'na getirilen cenazelerden 5'nin kimliği açıklandı. Buna göre

-Çağatay Çöl-Yer hizmeti görevlisi

-Sadık Petek (47)-Yer hizmeti görevlisi

-Mehmet Mert (30)-Yer hizmeti görevlisi

-Ethem Uzunsoy (43)-Yer hizmeti görevlisi

hayatını kaybetti..

 
Son Güncelleme: 29.06.2016 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.