HDP teristten iyi anlardı: Türkiye o listeye alınsın

PKK'nın terör eylemlerini kurulduğu günden bu yana kınamayı bir kenara bırakın zaman zaman övgüyle gündeme taşıyan HDP'li yöneticiler Türkiye'nin terörist ülke listesine alınmasını istiyor.

27 Haziran 2015 Cumartesi 13:00
HDP teristten iyi anlardı: Türkiye o listeye alınsın






HDP teristten iyi anlardı: Türkiye o listeye alınsın

Türkiye'yi kan gölüne çeviren PKK'lı katillerle aynı safta fotoğraf vermekten çekinmeyen, PKK'nın terör eylemlerini kurulduğu günden bu yana kınamayı bir kenara bırakın zaman zaman övgüyle gündeme taşıyan HDP'li yöneticiler Türkiye'nin terörist ülke listesine alınmasını istiyor. "Terörden, teröristen en iyi anlayan parti" ünvanını elinde bulunduran HDP'nin bu çıkışı terör uzmanlarını bile hayrete düşürdü.
Türkiye partisi’ fotoğrafı veren HDP'nin maskesi düştü. Kobani saldırısında Türkiye’yi suçlayan Eş Başkan Yüksekdağ eyleme çağırdı. Vekil Encü ise “Türkiye terör listesine alınsın” dedi.

DAEŞ’in Kobani’ye düzenlediği ikinci saldırıda Türkiye’yi suçlayarak ikinci bir 6-8 Ekim provası yapan HDP, seçim öncesi sergilediği “Türkiye partisi” maskesini çabuk düşürdü. Saldırı günü YPG’nin “DAEŞ Kobani’ye Türkiye’den girdi demiyoruz” açıklamasını gün içinde Türkiye aleyhine şüphe uyandıracak şekilde değiştirmeye zorlayan HDP, bu iddiasını sokak eylemleriyle savunma kararı aldı.  

‘HER YERDE SOKAĞA'

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, Kobani saldırısını bahane göstererek bölge halkını bugün sınırda eylem yapmaya çağırdı. Yüksekdağ çağrısında, örtülü ifadelerle 6-8 Ekim olaylarına gönderme yaptı: "Bütün halkımızı yeniden tarihsel bir sorumluluğa davet ediyorum. Suruç'ta ve her yerde Rojava'yı, Kobani'yi savunmaya davet ediyorum." Yüksekdağ'ın çağrısına ilk yanıt dün eylem yapan Batmanlılardan geldi.

CEMAAT MEDYASI DESTEK ÇIKTI

HDP'nin gerçek yüzünü ortaya koyan bir açıklama da Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'den geldi. Yeni vekil Encü meclisteki yeminden saatler sonra BM'nin  Türkiye'yi  "teröre destek veren ülke" listesine almasını istedi. HDP’nin Türkiye karşıtı propagandasına Cemaat medyası da katıldı. İngilizce yayımlanan Today's Zaman, “DAEŞ'in Kobani saldırısının ardından işbirliği iddiaları Türkiye’yi kızdırdı” manşetiyle çıktı. 
Son Güncelleme: 27.06.2015 13:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.