HDP'li belediye, PKK hendeklerine dağdan kaya taşımış

Vatandaşın yolunu yapması için satın alınan iş makinalarının, yolları bozmak, yollara hendek kazmak için kullanıldığı bölge illerinde en ilginç detay İdil'de ortaya çıktı.

22 Şubat 2016 Pazartesi 10:27
HDP'li belediye, PKK hendeklerine dağdan kaya taşımış






HDP'li belediye, PKK hendeklerine dağdan kaya taşımış

Terör örgütü ile HDP ve BDP'li yöneticiler arasındaki işbirliği görenleri dehşete düşürüyor. Vatandaşın yolunu yapması için satın alınan iş makinalarının, yolları bozmak, yollara hendek kazmak için kullanıldığı bölge illerinde en ilginç detay İdil'de ortaya çıktı. İdil belediyesine ait kamyon ve iş makinalarının, örgütün barikatlarını güçlendirmek için dağlardan kaya çektiği ortaya çıktı. Şırnak'ın İdil İlçesinde 16 Şubat'tan bu yana devam eden süpürme operasyonları çok sayıda hendek ve barikatın bulunduğu Turgut Özal Mahallesi ve Yeni Mahalle'de yoğunlaştı. PKK'lı teröristlerin barikat oluşturmak için HDP'li belediyenin iş makineleriyle dağlardan kaya parçaları getirerek kent merkezinde bulunan yolları kapattığı ortaya çıktı. Terör örgütü üyelerinin kaya parçalarıyla oluşturdukları barikatların etrafına çok sayıda el yapımı patlayıcı döşeyerek barikatların kaldırılmasını zorlaştırmayı amaçladıkları öğrenildi.

500 KG. PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Güvenlik kuvvetlerinin kayalarla oluşturulan barikatları kaldırmak için tanklarla atış yaptığı ve bu sırada barikatların etrafına döşenen el yapımı patlayıcıların da infilak ettiği bildirildi. Öte yandan operasyona katılan güvenlik güçleri, bir evin bahçe kapısına tuzaklanmış halde bulunan 500 kilogram el yapımı patlayıcıyı fark ederek imha etti. Güvenlik güçlerinin son 5 gün içerisinde yaklaşık 50 adet el yapımı patlayıcıyı imha ettiği belirtildi.
 
OPERASYONU YAVAŞLATMAK İSTİYORLAR

İdil'de devam eden operasyonlarda şu ana kadar çok yoğun bir çatışma yaşanmazken, terör örgütü üyelerinin saklandığı öğrenildi. 3 bin Jandarma Özel Harekat ve 800 Özel Harekat Polisinin katıldığı operasyonlarda, kent merkezine çok sayıda hendek kazan ve dağlardan getirdikleri kayalarla barikat oluşturan terör örgütü üyeleri güvenlik güçlerinin ilerleyişini yavaşlatmak istiyor.
 
ÇEMBER GİTTİKÇE DARALIYOR

Sıcak çatışmadan kaçan terör örgütü üyelerinin saklandığı ve tuzakladıkları patlayıcılarla güvenlik güçlerine mukavemet ettikleri belirtildi. Sektörler ve timler halinde hareket eden güvenlik güçleri ev ev İdil'e yerleşerek teröristleri çembere almaya başladı.
 
10 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada İdil'de devam eden operasyonlarda, 20 Şubat'ta öldürülen 4 teröristle birlikte toplam 10 PKK'lı teröristin öldürüldüğünü belirtti. (Kaynak Yeni Şafak Gazetesi)



Son Güncelleme: 22.02.2016 10:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.