HDP'liler Kürtçe eğitime Kreş'te başlayacak

Terör örgütü PKK'nın çözüm süreci dayatması içerisinde yer alan, HDP'nin ise büyük önem verdiği ana dilde eğitim, Kürtçe eğitim politikasını kreşlere kadar indirme gayreti başladı.

05 Mayıs 2015 Salı 06:37
HDP'liler Kürtçe eğitime Kreş'te başlayacak






HDP'liler Kürtçe eğitime Kreş'te başlayacak


Terör örgütü PKK'nın çözüm süreci dayatması içerisinde yer alan, HDP'nin ise büyük önem verdiği ana dilde eğitim, Kürtçe eğitim politikasını kreşlere kadar indirme gayreti başladı. "Durumdan vazife çıkaran" HDP'li belediyeler kürtçe eğitimi yaygınlaştırmak için kreş açma kararı aldı. İlk adım Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak'tan geldi. Kışınak "anadilde eğitim" tartışmasını, anaokuluna kadar taşıdı.

Belediye kaynaklarını, seçim hamlesi için kullanan Kışanak'ın, okul öncesi çocuklara Kürtçe eğitim verecek iki anaokulu için harekete geçtiği ve seçim öncesinde açılması talimatı verildiği öğrenildi. Kreşlerin açılışının, HDP'li vekillerin de katılımıyla bu ayın sonunda yapılması bekleniyor. AKŞAM Gazetesi Yelda GÖKDAĞ  ANKARA
Son Güncelleme: 05.05.2015 06:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.