Hıdrellez dilekleri tutuldu niyetler bağlandı

Baharın müjdecisi Hıdrellez yurt genelinde etkinliklerle kutlanıyor. İzmir ve Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde çoğunluğu kadınlardan oluşan Müslüman ve Hıristiyan vatandaşlar, baharın müjdecisi olan Hıdırellez için vatandaşlar gece dilek tutmak için toplantı.

05 Mayıs 2016 Perşembe 23:55
Hıdrellez dilekleri tutuldu niyetler bağlandı






Hıdrellez dilekleri tutuldu niyetler bağlandı

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde çoğunluğu kadınlardan oluşan Müslüman ve Hıristiyan vatandaşlar, baharın müjdecisi olan Hıdırellez'i Aziz Corch Kilisesi'nde kutladı. Bazı vatandaşlar dilek tutarken, geçen yıl dilekleri gerçekleşen vatandaşlar da lokum dağıttı.

Her Hıdırellez’de Hıristiyanlar ve Müslümanları buluşturan İskenderun Aziz Corch Kilisesi, bu yıl da dilek tutmak isteyen çoğunluğu kadınlardan büyük bir kalabalığa ev sahipliği yaptı. Kiliseye akın eden Müslüman ve Hıristiyan vatandaşlar ev, araba, sevgili, evlilik, üniversite sınavında başarılı olabilme gibi dileklerini kâğıtlara yazıp, dualar ederek dilek kutusuna attı. Barış, huzur, iş, aş, sağlık isteyenlerin yanı sıra bir önceki Hıdrellez'de oğlunun atanması için dua eden bir anne de, duasının kabul olduğu için lokum dağıttı.

İZMİR'DE HIDRELLEZ COŞKUSU

İzmir'de baharın müjdecisi Hıdırellez, her yıl olduğu gibi, yine coşkulu bir şeklide kutlandı.
Gürçeşme, Eşrefpaşa, İkiçeşmelik, Kemer, Tepecik ve Ege mahallelerinde gerçekleştirilen baharın müjdecisi Hıdırellez şenliklerine, mahalle sakinlerinin yanı sıra binlerce İzmirli akın etti. Katılımcılar, Gündoğdu Meydanı ve İşçiler Caddesi'nde yakılan ateşlerin üzerinden atladı. Roman vatandaşların kültürel kıyafetlerle katıldığı gecede, şarkılar eşliğinde oyunlar oynandı. Renkli görüntülere sahne olan kutlamalarda pilav ve ayran dağıtıldı.
Bereket, bolluk, sağlık ve mutluluğun sembolü olan Hıdrellez kutlamalarında vatandaşlar dilek tuttu.



 
Son Güncelleme: 06.05.2016 00:16
Anahtar Kelimeler:
Hıdrellez Dilekleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.