Hikmet Tanrıverdi: Şikeyi ilk belgeleyen Malatyaspor oldu

09 Temmuz 2011 Cumartesi 16:41
Hikmet Tanrıverdi: Şikeyi ilk belgeleyen Malatyaspor oldu






MALATYA (CİHAN)- Bölgesel Amatör Lig takımlarından Malatyaspor Kulübü'nün eski başkanlarından ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Türkiye'de şike olayını ilk belgeleyen kulübün Malatyaspor olduğunu, mağduriyete karşı o dönemde kulübe tazminat verildiğini söyledi.

Hikmet Tanrıverdi, gazetecilere yaptığı açıklamada, önceki hafta başlatılan şike soruşturmasıyla ilgili önemli iddiaların ortaya atıldığını anımsattı. Soruşturmanın Türkiye için bir milat olabileceğini vurgulayan Tanrıverdi, şöyle devam etti: Ortada bir takım suçların olduğu da gözüküyor. Suç çıkar, çıkmaz, çok önemli değil. Ama Türk futbolu adına bir milat olacağını düşünüyorum. Yani bundan sonra insanlar, kim olursalar olsun, dokunulacağını hissedecekler ve bu işlerden daha uzak duracaklar. Çünkü yarın, öbür gün bu işlerin bahis konusu da var, iddia konusu da çıkabilir. Yani artık bu sektörün kesinlikle temiz olarak gözükmesi lazım. Bunu da bir milat olarak kabul edip, bundan sonra beyaz bir sayfa açmak lazım.

TÜRKİYE'DE ŞİKEYE İTİRAZ EDEN İLK KULÜP MALATYASPOR OLDU

 2006 yılında başkanlığını yaptığı Malatyaspor'un da bu konuda mağdur edildiğine değinen Tanrıverdi, 1989 yılında Türkiye'de şikeye itiraz eden ilk kulüp Malatyaspor oldu. 2006 yılında ise ortaya bir takım belgeler koymamıza rağmen maalesef o günkü şartlarda federasyon kurulu kararıyla hiç bir şey yapamadık. Geriye dönük inceleme olacağını tahmin etmiyorum. Keşke bugünkü şartlar, belgeler olsa da 2006 yılıyla ilgili Malatyaspor'da gerçek olayları ortaya çıkarabilsek. 2006 yılında aynı şekilde, bir takım farklı yapılan çalışmalarla Malatyaspor, küme düşürüldü.'' dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın bugüne kadar tarafsızlığını ve dürüstlüğünü ispat eden düzgün bir insan olduğunu da belirten Tanrıverdi, şunları aktardı: ''Federasyonun başına geçmesi futbol adına çok büyük bir şans. Gelir gelmez elinde bir bomba patladı, onun açısından çok talihsizce. Ama bunun altından kalkacağını ve tarafsızlığını sürdüreceğini düşünüyorum.''Denizlispor ile şike polemiğine giren Malatyaspor 1989-1990 sezonunda küme düşmüştü. Sarı - kırmızılılar şike ile düşürüldüğünü kanıtladı ama düşmekten kurtulamamıştı.
1989-90 sezonunda Adana Demirspor`un Boluspor`a 2-0 yenildiği maçta şike olduğu ispatlanmıştı. Şike Tahkik Komisyonu 3`e 2 çoğunlukla `Şike vardır` kararı vermış, Dönemin Futbol Fedarasyonu yönetimi, bu kurulu dağıtıp, yeni kurul oluşturarak dosya kapatılmıştı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.