Hindistan'da tren kazası: 100'e yakın yaralı

11 Temmuz 2011 Pazartesi 12:00
Hindistan'da tren kazası: 100'e yakın yaralı






Hindistan'ın kuzeyindeki Uttar Pradesh eyaletinde dün öğle saatlerinde yolcu treninin raylardan çıkmasından birkaç saat sonra ikinci bir tren kazası da aynı bölgeye 45 kilometre uzaklıkta Assam eyaletinde meydana geldi.

Raylara döşenen küçük bir bombanın patlaması ile yaşanan olayda 100'e yakın kişinin yaralandığı bildirildi.Hindistan'da Uttar Pradesh eyaletinde dün öğle saatlerinde Howrah-Kalka Express'inin raylardan çıkmasından birkaç saat sonra yeni bir tren kazası yaşandı.

Guwahati-Puri Express'inin 4 vagonu dün akşam 20:30 sularında küçük bir patlama sonucu Assam eyaletinde raylardan çıktı.

Patlama raylara döşenen küçük bir patlayıcıdan kaynaklanırken, olay sonucu 100'e yakın kişinin yaralandığı aktarıldı. Yaralılardan 40'ının durumunun ağır olduğu ifade ediliyor.Kazaya yol açan patlamanın Bodo militanları tarafında yapıldığı düşünülüyor. Yaralıları alması için olay yerine başka bir tren gönderildiği aktarıldı.

Öte yandan dün 14 vagonun raylardan çıkması sonucu kaza yapan Howrah-Kalka Express'de şu ana kadar 67 kişinin cesedine ulaşılırken, yaklaşık 200 kişinin de yaralandığı açıklandı.

CİHAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.