Hollanda'da PKK toplantısına baskın

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:37
Hollanda'da PKK toplantısına baskın






AMSTERDAM (CİHAN)- Hollanda polisi, terör örgütü PKK üyelerinin toplandığı bir kamp alanına baskın yaparak 55 kişiyi gözaltına aldı.

Hollanda iç ve dış istihbarat birimlerinin (AIVD-BIVD) ortaklaşa düzenledikleri operasyonda Zeeland eyaletinde bir araya gelen terör örgütü PKK üyelerinin yasadışı eylem yapmak üzere toplandıkları eve bu sabah baskın düzenlendi. Helikopter destekli 150 polisin katıldığı operasyonun ardından gözaltına alınan şüphelilerin sorgusunun sürdüğü belirtildi.

Hollanda 2007 yılında terör örgütü PKK'nın her türlü faaliyetine yasak getirmişti. Fakat Türkiye, bu konuda Hollanda'dan daha fazla destek beklediğini her fırsatta vurguluyordu. TBMM Başkanı Cemil Çiçek Kasım ayındaki Hollanda ziyaretinde de bu konuyu gündeme getirimişti. Teröre karşı somut adımlar atılması konusunda muhataplarından olumlu cevaplar aldığını ifade eden Çiçek, uygulamayı görmek istediklerini vurgulamıştı.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.