Hükümetten çok sert tepki!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Irak'la yaşanan gerilimle ilgili olarak açıklama yaptı.

05 Ekim 2016 Çarşamba 10:57
Hükümetten çok sert tepki!






Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Irak Temsilciler Meclisi'nin Türk askeri ülkemizi terk etsin" kararına sert tepki gösterdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş,"Başika'daki Türk askeri işgalci değil. Irak'ın kararını normal görmüyoruz. Irak toprak bütünlüğünü korumaya kafa yorsun. Irak'ın kararını anlamakta zorlanıyoruz. Türkiye'nin hem Irak'ın hem Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlaması bakımından her türlü sorumluluğunu yerine getiriyor" diye konuştu.

Kurtulmuş şöyle devam etti:

Kimse kusura bakmasın Irak bu kadar bölünmüşken Başika'daki askerlerimizin varlığına kimsenin karşı çıkma hakkı yoktur. Başika meselesinde başından beri Barzani yönetiminin de Türk güçlerinden yardım istediği açıktır. Türkiye Başika'nın tartışma konusu yapılmasına asla izin vermeyecektir.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.