Hüner sergilemede engel tanımadılar

03 Aralık 2012 Pazartesi 16:09
Hüner sergilemede engel tanımadılar






BURSA (CİHAN)- Bursa´da yaşayan engelliler, ürettikleri ürünleri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde sergiledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen serginin açılışına, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney ile belediye bürokratları katıldı. Engelli vatandaşların ürettiği sanat eserlerinin yer aldığı sergide; yağlıboya resimlerden fotoğraflara, çini çalışmalarından ebru uygulamalarına kadar 50'yi aşkın çalışma yer aldı.

Serginin açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle empati yapıp engelli vatandaşları anlamanın önemli olduğunu dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarla bir olduklarını, beraber olduklarını vurgulayan Şenocak, Sergimiz hayırlı olsun. İnşallah engelli vatandaşları anlayan bir bakış açısı, tüm Türkiye´de tesis olur. Herkes bu anlayışa katkı verir. Onlarla birlikte olduğumuzu daha çok vurgulayalım. dedi.

Vali Yardımcısı Mustafa Güneyli ise Bursa´da engellilere yönelik faaliyetlerde üretimi baz aldıklarını söyledi. Hobi de olsa gelir elde etme amacıyla da olsa engellilerin mutlaka üretime katılması gerektiğini kaydeden Güneyli, İnşallah benzer sergileri gelecek yıllarda daha geniş katılımla daha geniş salonlarda açarız. diye konuştu.

Protokol üyeleri açılışın ardından sergiyi gezerek, engelli vatandaşlardan ürettikleri ürünler hakkında bilgiler aldı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.