Hüsnü Özyeğin: Önümüzdeki yıllarda Avrupa yüzde 3 büyümeyi göremez

07 Aralık 2012 Cuma 09:03
Hüsnü Özyeğin: Önümüzdeki yıllarda Avrupa yüzde 3 büyümeyi göremez






GAZİANTEP (CİHAN)- FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Türkiye'nin bugünkü ekonomik başarısında; Türk insanının başarısı kadar dünyanın gelişmiş ülkelerinin girdiği büyük sıkıntıların da etken olduğunu söyledi. Özyeğin, Japonya'nın 1990 senesinden beri büyümediğine dikkat çekerek, Avrupa'nın da önümüzdeki yıllarda yüzde 2,5-3 oranında büyümeyi göreceğine inanmadığını kaydetti. Tecrübeli iş adamı, Para basarak, sadece merkez bankasına ve ülkelere yardım ederek işi çözmeye çalıştılar ve çözemiyorlar. dedi.

Özyeğin, Gaziantep'te Hür Sanayici ve İşadamları Derneği'nin 'Ayın Konuğu' programında konuştu. Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki programda iş adamlarına seslenen Özyeğin, başarı hikayesini anlattı. Şirketlerde tepe yöneticilerinin, bulunduğu firmanın bir ferdi olması gerektiğini kaydeden Özyeğin, ekiple birlikte kararların istişare ile alınmasının büyük önem taşıdığını belirtti. Konuşmasında Türk insanının doğru örnekleri gördüğü zaman her şeyi başarabileceğinin altını çizen Özyeğin, son 10 yılda gerçekleştirilen atılımlara da dikkat çekerek, Bugün Türk müteahhitlerinin yurt dışında 40 milyar dolarlık işleri var. Çin'le beraber aynı seviyedeyiz. Dünyada en çok iş hacmi olan müteahhitler Çin ve bizim ülkemizden. Bunun gibi Türkiye'de bir çok sektör var. 10 yılda olup bitenlere bakın. Türkiye sadece ve sadece politik istikrarın gelmesiyle ve tepe yöneticilerinin iyi olması dolayısıyla şuanda gece ve gündüz farkını yaşıyor. dedi.

Bankacılığa 1974 senesinde başladığını ve o zaman yüzde 100'lerin üzerinde faizlere şahit olduklarını anlatan Özyeğin, şimdiki durumun iyi olduğunu ifade etti. Özyeğin, İsviçre'ye gidip de bir İsviçre bankasının kapısında 500 bin dolar kredi alabilmek için yalvar yakar olurken, son 1,5 ayda Türk bankaları yurtdışında 5 yıllık ve 10 yıllık ortalamalar yaptılar. Bunların faizi 3,5 ile 5 arası oldu. şeklinde konuştu. Sürdürülebilir büyümenin son 10 yıl içerisinde gerçekleştiğini söyleyen Özyeğin, genç iş adamlarının şanslı olduğunu, Türkiye'nin en iyi döneminin yaşandığını vurguladı. 2013'ün de iyi olacağını ve gelecek yıllarla ilgili endişelenilmemesi gerektiğini aktaran Özyeğin, Türkiye'ye istikrar gelmiştir. Bütün dünyada her şirket, kurum nasıl Türkiye'de iş yaparım diye bakıyor. ifadelerini kullandı.

GELECEĞİN SEKTÖRLERİ: EĞİTİM, MADENCİLİK, ENERJİ, SAĞLIK VE TURİZMİN

Türkiye'nin bu hale gelmesinde Türk insanının başarısının yanında aynı zamanda dünyanın gelişmiş ülkelerinin girdiği büyük sıkıntıların da etken olduğunu belirten Özyeğin, Japonya'nın 1990 senesinden beri büyümediğine dikkat çekti. Avrupa'nın da önümüzdeki yıllarda yüzde 2,5-3 oranında büyümeyi göreceğine inanmadığını kaydeden tecrübeli iş adamı, Sadece para basarak, sadece merkez bankasına, ülkelere yardım ederek, parayla işi çözmeye çalıştılar ve çözemiyorlar. değerlendirmesinde bulundu. Özyeğin, Türkiye'de geleceğin sektörlerini de eğitim, madencilik, enerji, sağlık ve turizmin belirli kolları olarak sıraladı.

HÜRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Hasırcı da model bir başarı hikayesine sahip olan Özyeğin'i konuk olarak almaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Özyeğin'in iş adamlarına yeni ufuklar açtığını dile getiren Hasırcı, konuşmasında Türkiye'nin son 10 yılda istikrarın ne derece önemli olduğunu da gördüğünü sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından, Şehitkamil Belediye Başkanı Özyeğin'e HÜRSİAD plaketini takdim ederken, yeni üyelere de Özyeğin tarafından plaket verildi.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.