İçme suyu binden fazla kişiyi hastanelik etti

Niğde'de içme suyundan etkilenen vatandaşlar hastaneye koştu. Bulantı, kusma ve ishal şikâyetleriyle 3 gün içerisinde yaklaşık bin 300 kişi sağlık kuruluşlarına başvurdu. 

16 Nisan 2019 Salı 14:42
İçme suyu binden fazla kişiyi hastanelik etti






İçme suyu binden fazla kişiyi hastanelik etti



Niğde'de, pazar gününden bu yana bin 300 kişi bulantı, kusma ve ishal şikâyetiyle sağlık kuruluşları ve Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuruda bulundu. Bu gelişmenin ardından inceleme başlatan Niğde Valiliği bir açıklamada bulundu.


"SU ANALİZLERİNDE SORUN YOK"

Niğde Valiliği'nden yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Valiliğimiz tarafından gerekli incelemeler ivedilikle başlatılmış olup rutinde düzenli olarak yapılan içme suyu analiz sonuçlarında herhangi bir soruna rastlanılmamakla birlikte, yaşanan vakalar üzerine güncel su numuneleri alınarak tahlile gönderilmiştir.

"İÇME SUYUNDA KLORLAMA ARTTIRILDI"

Güncel alınan su numunelerinin çıkan tahlil sonuçları netleşince kamuoyu ile paylaşılacaktır. Diğer taraftan sağlık kuruluşlarımızda hastalarımıza muayene ve tedavi sürecinde gerekli her türlü tedbir alınmış olup; içme sularında da tedbir amaçlı klorlama seviyesi artırılmıştır.  Mevcut durumun içinde bulunduğumuz mevsimsel koşullar, yağış durumlarına bağlı olarak daha çok bulaştırıcılığı yüksek virüslerden kaynaklandığı tahmin edilmekle birlikte vatandaşlarımızın Valiliğimizce yapılacak açıklamaların dışında çıkan haberlere itibar etmemesi ve koruyucu amaçlı el hijyenine dikkat etmeleri gerekmektedir."


 

Anahtar Kelimeler:
Niğde
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.