İdil'de son durum, HÜDA-PAR'lılar intikam yemini etti

HDP'li bir grup ile HÜDA_Par'lılar arasında çatışmaların yaşandığı İdil'de gerginlik sürüyor.

30 Mayıs 2015 Cumartesi 17:33
İdil'de son durum, HÜDA-PAR'lılar intikam yemini etti






İdil'de son durum, HÜDA-PAR'lılar intikam yemini etti


HDP'li bir grup ile HÜDA_Par'lılar arasında çatışmaların yaşandığı İdil'de gerginlik sürüyor. Seçimlere bir hafta kala meydana gelen kanlı olayın ardından bölgede güvenlik önlemleri de artırıldı.

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyünde, HÜDA-PAR ile HDP'liler arasında çıkan seçim tartışması sonucu 2 HÜDA-PAR'lı hayatını kaybetti. Hastane önünde toplanan HÜDA-PAR'lılar intikam yemini etti... Yaşananlar ise amatör kamera tarafından saniye saniye kaydedildi.

İddiaya göre, Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyüne seçim çalışmaları için girmek isteyen HDP konvoyunu köyün dışında durduran HÜDA-PAR üyeleri ile HDP'liler arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından köyün içinden kimliği belirsiz kişiler tarafından HÜDA-PAR üyelerine ateş edildi.

Aldıkları kurşunlar soncu yaralanan HÜDA-PAR üyesi Mehmet Şerif Şimşek ve A. Celil Talayhan, Mardin'in Nusaybin İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralılar, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Şimşek ve Talayhan'ın cenazeleri hastane morguna kaldırılırken, olayla ilgili geniş çapta soruşturma başlatıldı.
Son Güncelleme: 30.05.2015 17:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.