İETT'den yerli motor hamlesi

29 Kasım 2012 Perşembe 16:13
İETT'den yerli motor hamlesi






Yerli motor üretimi için İETT'nin İkitelli'deki Garajı'nda gerekli Ar-Ge çalışması sağlanacak.

İETT ve Yıldız Teknik Üniversitesi'yle birlikte BMC, Güleryüz, Karsan, Otokar, Temsa ve Tezeller'in de aralarında bulunduğu 8 üretici firma, yerli motor üretimi için 'Türk Motor Platformu Kuruluş Bildirgesi' imzaladı. Bildirgede, Yan sanayiyi güçlendirmek, tasarım, Ar-Ge, planlama alanlarında kazanım sağlamak, istihdamı ve ürünlerin katma değerini artırmak gibi konular yer aldı.

İmza töreninde konuşan İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, ilk yerli motor üretimini İETT'nin öncülüğünde hayata geçirmek istediklerini vurguladı. Baraçlı, İETT olarak yerli motor üretiminin yapılmasına önderlik edecek bir projeyi üretici firmalarla hayata geçiriyoruz. Kurulan Türk Motor Platformu ile kendi motorumuzu üretmek istiyoruz. Bu platformun hayata geçmesiyle birlikte üretilen ürünlerin katma değeri de artacak. Bu imza yerli motor üretimi için milat sayılacak. İETT'nin İkitelli Garajı'nda bir motor yenileme ünitemiz var. Burada birikmiş büyük bir bilgi birikimi var ve bu bilgi birikiminin harekete geçmesiyle birlikte büyük bir Ar-Ge'ye sahip olmuş olacağız. Bu da sanayimizin gelişmesi anlamına geliyor. Sanayi gelişirse büyüme de hızlanır. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.