İHH Başkanı Yıldırım: Dava, İsrail'in de yargılanabileceğini ortaya koydu

06 Kasım 2012 Salı 17:32
İHH Başkanı Yıldırım: Dava, İsrail'in de yargılanabileceğini ortaya koydu






İSTANBUL (CİHAN)- İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara saldırısıyla ilgili İstanbul Adalet Sarayı'nda başlayan davanın, İsrail'in yargılanamayacağı görüşünü ortadan kaldırması bakımından önemli olduğunu ifade etti. İsrail basınının dava haberlerine ambargo uygulayarak kendi halkını kandırdığını söyleyen Yıldırım, İsrail hükümetini saldırıya katılan tüm askerlerin kimliklerini açıklamaya davet etti.

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine 31 Mayıs 2010 tarihinde İsrail askerlerinin gerçekleştirildiği ve 9 kişinin hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili dava, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda başladı. Dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi dahil 4 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Dava öncesi Çağlayan Adalet Sarayı'nın önü ve Çağlayan Meydanı vatandaşlarla doldu. Ellerine aldıkları Filistin Bayrakları ve tepki dövizleriyle meydana toplanan kalabalık İsrail hükümeti aleyhine protesto gösterileri yaptı. Vatandaşlar, Çağlayan Meydanı'na kurulan imza duvarına imzalarını atarak duygularını yazdı.

Çağlayan Meydanı'nda açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, verdikleri büyük uğraşın ardından Mavi Marmara davasının ilk duruşmasının yapıldığını söyledi. Davanın büyük bir adım olduğunun altını çizen Yıldırım, dava sayesinde İsrail'in de yargılanabileceğinin ortaya konduğunu ifade etti. Yıldırım, İsrail hiçbir şekilde yargılanamayacağını söylüyor ve kabul ediyordu. Aslında buna kendisi de inanmıştı. Dünyanın bütün güçleri gelse, İsrail'in zulmüne karşı koyamaz anlayışı vardı. dedi.

Mavi Marmara ile insanlık için 37 ülkeden aktivistle yola çıktıklarını belirten Yıldırım, Şu anda Türkiye'de 37 ülkeden insan hakkını arıyor. Yani Türkiye nasıl afet bölgeleri ve savaş bölgeleri için merhamete ev sahipliği yaptıysa, şimdi de adalete ve özgürlüğe ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin cesur yargıçları ve savcıları bu davayı alıp sürdürülebilir olduğunu da gösterdiler. Suçluların 18 bin yıl ceza alması söz konusu ifadesini kullandı.

İsrail'in İstanbul'da yürütülen davayı tiyatro olarak gördüğünü dile getiren Yıldırım, Madem bu mahkeme tiyatro. Niçin Mavi Marmara'da katliam yapan diğer askerlerin isimlerini vermiyorsunuz. Saklıyorsunuz. Hani bu mahkemeden korkmuyorsanız yiğitçe çıkın deyin ki; 'Mavi Marmara'da Furkan Doğan'ı katleden biziz. İbrahim Bilgen ve diğerlerini katleden biziz' o kadar cesur olun o zaman. O da yok. şeklinde konuştu.

'İSRAİL MEDYASI DAVA HABERLERİNE AMBARGO KOYDU'

İsrail basınının bu davayla ilgili haberlere ambargo koyduğunu ve davadan hiç bahsetmediğini belirten Yıldırım, İsrail'i ambargoya tabi tutacağız demiştim 2 sene önce. Şimdi ilk planda kendi medyası ambargo uyguluyor. Halkını sağlıklı bilgilendirmekten vazgeçti. Yarın bu Genelkurmay Başkanları ve Kuvvet Komutanları da yurt dışına çıkamayacak. Hiç merak etmeyin. Gemiye saldıran bütün askerleri tek tek tespit edeceğiz. Hepsini mahkeme önüne çıkaracağız. Hepsi ceza alacak. dedi.

İsrail'in Mavi Marmara olayında çok büyük bir hata yaptığını ifade eden Yıldırım, olayla ilgili delillerin çok somut ve açık bir şekilde ortada olduğunu aktardı. Yıldırım şunları söyledi: Bu davada herkes bir imtihan veriyor. İsrail Türk yargı sistemini küçümsedi göreceğiz İsrail'e nasıl tokat vuracağız. Bu kadar maddi delilleri olan bir davada gerçekten hukukçuysa geri adım atamaz. Ayrıca Türkiye'de açılan bu davadan sonra dünyanın dört bir yanından da davalar gelecek. Örnek teşkil edecek. Filistin için açılan bütün davaların önü açılacak.

İsrail devletinin halkını kandırdığını söyleyen Yıldırım, İsrail hükümetini davanın tüm safhalarını açık bir şekilde vatandaşlarına duyurması çağrısında bulundu.

'TAZMİNAT DAVALARI SONRASI İSRAİL'İN UÇAĞINA VE GEMİSİNE EL KOYACAĞIZ'

İsrail'in süreç sonunda özür dileyeceğini ve tazminat ödemek zorunda kalacağını aktaran Yıldırım, Bu davanın dışında tazminat davaları da açtık. Onları da kazanacağız. Allah nasip ederse gerekirse işgalci İsrail devletinin uçağına, gemisine el koyacağız, tazminat davalarını kazandıktan sonra. Gazze ablukasını kaldıracaksınız. Ama bir şey daha olacak artık kasten adam öldürmenin karşılığında işlediğiniz cinayetten dolayı da yargılanıp hakkınızda inşallah tutuklama kararları çıkacak. O Filistin'in etrafına ördüğünüz duvarı yargılamayla, hukukla sizin etrafına öreceğiz. dedi.

Bu sürece gelene kadar İsrail ve uzantıları tarafından çok baskılar gördüklerini anlatan Yıldırım, özel hayatlarının, mal varlıklarının araştırıldığını, tehdit ve suikastlerle karşı karşıya kaldıklarını savundu.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.