İHH Başkanı Yıldırım'dan Sureye politikasına sert eleştiri

Hükümetin Suriye ve Mısır politikalarına sert eleştiriler yönelten İHH Başkanı Bülent Yıldırım 'Şam yönetimiyle diplomatik ilişkilerin kesilmesi büyük hata' yorumunu yaptı.

23 Ocak 2015 Cuma 23:55
İHH Başkanı Yıldırım'dan Sureye politikasına sert eleştiri






İHH Başkanı Yıldırım'dan Sureye politikasına sert eleştiri

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Fehmi Bülent Yıldırım, Genç Öncüler Dergisi'ne verdiği mülakatta AKP'nin Mısır ve Suriye politikalarını eleştirdi. Yıldırım, röportajda Suriye'de iç savaş istemediklerini belirtti. 200 bin kişinin hayatını kaybettiği ülkede, hükümet ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın aksine barış için Esad rejimiyle ilişkinin kesilmemesi gerektiğini belirtti.

Zaman'ın aktardığına göre Yıldırım'ın sözleri Türkiye'nin dış politikasını tekrar tartışmaya açtı. Yıldırım, eleştirilerini “Türkiye Suriye ile diplomatik ilişkileri kesmemeliydi ne olursa olsun. Altmış kere değil yüz kere de gitmiş olsa bin kere de gitmiş olsa Suriye'den de buraya insanlar gelmiş olsa da Türkiye devlet olarak Suriye ile ilişkilerini devam ettirmeliydi. Alttan STK'larda halkın taleplerinin yerine getirilmesi için çalışmalar yapmalıydı.” sözleriyle dile getirdi.

“İHVAN’IN SEÇİMLERE GİRMESİ HATAYDI, AKP ISRAR ETTİ”

İHH Başkanı, Mısır'da askeri müdahaleyle karşılaşan İhvan Hareketi ve ülkenin devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin seçimlere girmekle hata ettiğini belirtti. Mursi'nin seçimlere girmesi için AKP'nin ısrar ettiğini kaydeden Yıldırım, “Mısır'da İhvan seçimlere girmek istemiyordu. Türkiye'nin zoruyla seçimlere girdi.  Aslında seçimlere girmeme kararıyla haklıydı çünkü bütün yükü omuzlarına almış olacaktı.” dedi. Yıldırım’ın MaviMarmara davasıyla ilgili de eleştirileri var. Türkiye'nin Filistin'e ve Mavi Marmara'ya haksızlık yaptığını söyleyen Yıldırım, AKP tarafından Mavi Marmara gemisine yönelik gerçekleşen İsrail saldırısının ardından söylenenlere rağmen bugün İsrail'le ticaretin rekora koştuğunu öne sürdü.
Son Güncelleme: 23.01.2015 23:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.