İhracatçılar Birliği ve BAKA, ihtisas gümrüğü için işbirliği yapacak

07 Aralık 2012 Cuma 12:01
İhracatçılar Birliği ve BAKA, ihtisas gümrüğü için işbirliği yapacak






ANTALYA (CİHAN)- Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Antalya İhracatçılar Birliği (AİB) bölgeye ihtisas gümrüğünün kurulması için birlikte çalışma kararı aldı.

BAKA ve AİB yöneticilerinin bir araya geldiği toplantıda Antalya, Burdur ve Isparta´da ihracatçıların karşılaştıkları sorunlar ile çözüm önerileri ele alınarak Batı Akdeniz'e İhtisas Gümrüğü´nün kurulması gündeme geldi. Görüşmeler sırasında 2013´deki ulaşılabilir ihracat hedefinin 2 milyar dolar olduğu belirtilerek ihracat ithalat dengesinin sağlanması için ortak çalışmayla ihtisas gümrüğünün kurulması kararı alındı. Özellikle otellerin; mobilya, küçük ev aletleri, porselen ve seramikten üretilen mutfak eşyası gibi birçok ürünü Antalya dışındaki gümrüklerden ithal ettiğine dikkat çekildi. İthalat ile ihracat dengesinin sağlanmasıyla Batı Akdeniz´in ürünlerinin Antalya´dan daha kolay ihraç edileceği vurgulanan toplantıda ihtisas gümrüğünün açılmasıyla ihracat bedellerinin de azalacağı belirtildi.

İhtisas gümrük kapısı kurulması için gerekli desteği vereceklerini belirten BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Yatırımın, yatırımcının ve ihracatçının önündeki sorunları ilgili kurum ve kuruluşların desteğiyle çözümlenmesi için BAKA her zaman göreve hazır. dedi.

İhracattaki en önemli engellerden birinin de Antalya´da TIR parkının bulunmaması olduğunu belirten AİB Başkan Yardımcısı Atılgan, park için yer arandığını söyledi.

AİB ile BAKA işbirliğinde Isparta ve Burdur´da işadamlarına yönelik ihracatçıların sorunlarının çözümü ve işbirliği arayış toplantılarının da planlandığı görüşmelere BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek ve uzman Selin Şen ile Antalya İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan ve AİB Genel Sekreteri Fisun Evrensevdi katıldı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.