İhsanoğlu, Filistin Devleti'nin tanınmasını kutladı

30 Kasım 2012 Cuma 10:41
İhsanoğlu, Filistin Devleti'nin tanınmasını kutladı






CİDDE (CİHAN)- İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Filistin Devleti'nin BM tarafından tanınmasını kutladı. İhsanoğlu, bu sayede Filistin'in haklarının uluslararası alanda geri döndürülemeyecek şekilde garanti altına alındığı yorumunu yaptı.

Filistin Devleti'nin üye olmayan gözlemci statüsünün BM tarafından tanınmasını değerlendiren İhsanoğlu, bunun İsrail işgalinin sona erdirilmesi ve Filistinlilerin meşru haklarının elde edilmesi yolunda tarihi bir başarı olduğunu vurguladı. İİT Genel Sekreteri İhsanoğlu, uluslararası toplumun bölgede iki devletli çözüm temelinde kalıcı barış için takındığı tavrı da takdirler karşıladı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı ve Filistin halkını da kutlayan Ekmeleddin İhsanoğlu, bu siyasi zaferin, Filistin halkının devlet statüsüne kavuşma hakkı yolunda geri dönülemez bir başarı olduğunu kaydetti. İhsanoğlu, İİT'nin 1967 sınırlarında ve başkenti Kudüs olan tam bağımsız Filistin Devleti için destek vermeye devam edeceğini de ekledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.