İİT, Kahire´de kadın konuları ile ilgili merkez açacak

05 Aralık 2012 Çarşamba 11:26
İİT, Kahire´de kadın konuları ile ilgili merkez açacak






CAKARTA (CİHAN)- İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, teşkilatın Mısır´ın başkenti Kahire´de sadece kadın konuları ile ilgili bir merkez açacağını söyledi.

Endonezya´nın başkenti Cakarta´da İİT tarafından 4. Kalkınmada Kadınların Rolü Konferansı düzenliyor. Konferansa İİT'ye üye devletlerin bakanları katılıyor. Türkiye'yi ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan temsil ediyor.

Konferans çerçevesinde Cihan Haber Ajansı´na konuşan İİT Genel Sekreteri İhsanoğlu, Kalkınmada Kadınların Rolü Konferansı´nın 2006´da Türkiye´nin öncülüğünde başladığını söyledi. İhsanoğlu, `2006´da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın başkanlığında ilk kadın konuları ile ilgili bakanlar toplantısını Türkiye´de yaptık ve bu bir dönüm noktası oldu. O günden bu güne her iki senede bir kadın konuları ile ilgili bakanlar toplantısını yapıyoruz. Bu yıl da dördüncüsünü Cakarta´da yapıyoruz. diye konuştu.

Geçen 6 yıllık süreçte önemli gelişmeler olduğunu vurgulayan İhsanoğlu, Bu toplantılar sayesinde alınan kararlar 57 ülkenin onayı ile resmi dokümanlar olarak kabul edildi. Buna göre kadının toplumdaki yerinin belirlenmesi ve karar mekanizmalarında aktif rol alması, kadına karşı şiddetin önlenmesi, haksızlıkların ve eşitsizliklerin giderilmesi gibi önemli kararlar alındı. dedi.

İhsanoğlu ayrıca Kahire´de İİT tarafında sadece kadın konuları ile ilgili bir merkez kurulmasının kararlaştırıldığını söyledi.

Türkiye´ye temsilen konferansa katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan ise bu toplantının çok önemli yönünün konferansın Türkiye´nin öncülüğünde başlamış olması olduğunu kaydetti. Asan, Cihan´a yaptığı açıklamada, Bu konferanslarda İslam ülkelerinde yaşayan kadınların genel sorunları ve ülkelerin bu sorunlara karşı almış oldukları tedbirler, geliştirmiş oldukları mekanizmalar masaya yatırılıyor. dedi CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.