İKÇÜ Diş Hekimliği fakültesinde beyaz önlük giydirildi

06 Aralık 2012 Perşembe 12:07
İKÇÜ Diş Hekimliği fakültesinde beyaz önlük giydirildi






İZMİR (CİHAN)- İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nin akademik yıl beyaz önlük giydirme töreni, okulun ilk öğrencileri 1. sınıftaki 17 genç diş hekimi adayı ve ailelerinin katılımıyla düzenlendi. Türkiye´de tamamen İngilizce eğitim veren ilk diş hekimliği fakültesi olan okuldaki törende öğrenciler, heyecanını aileleri ve hocalarıyla paylaştı.

İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal, açılış konuşmasında ilk öğrencilerinin beyaz önlük töreninde bulunmaktan büyük heyecan duyduklarını belirtti. Kaliteli bir eğitim verebilmek için bütün teknik altyapının tamamlandığını söyleyen Dekan Uysal, beyaz önlüğün gururla mensubu olunan diş hekimliğinin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı. Uysal, Bu tören zorlu bir diş hekimliği eğitiminin başlangıç günüdür. Dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin, mağdur durumda size gelen hastalara çözüm bulacağınız mesleğimize ilk adımı attığınız gününüzdür. Bu süreçte her zaman destekçiniz olan ailelerinizi ve sizleri kutluyorum. dedi.

Genç diş hekimlerine seslenen İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan ise sağlıkla uğraşan mesleklerin önemine değindi. Akhan, Gerek hemşirelik gerek tıp gerekse de diş hekimliği fakültesi mezunu olun, muhatabınız insan olduğu için çok önemli bir mesleği icra edeceksiniz. Hocalarınız olarak insana bakış açınızda daha itinalı olmanızı istiyoruz, çünkü insana değer veren, insan odaklı bir üniversiteyiz. Sağlık alanında İzmir en iyisine lâyık. şeklinde konuştu.

Daha sonra öğrenciler, beyaz önlüklerini giyerek diş hekimi öğrenci andıyla mesleğe ilk adımı attı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.