İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden fırıncılara hijyen eğitimi

29 Kasım 2012 Perşembe 14:01
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden fırıncılara hijyen eğitimi






ANKARA (CİHAN)- Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri, fırınlarda çalışan personele hijyen eğitimi veriyor. Ankara'nın farklı bölgelerinde faaliyet gösteren yaklaşık 50 kişilik fırın çalışanına verilen eğitimin sonunda bir de sınav yapıldı. Eğitim toplantısına Türkiye Fırıncılar Federasyonu yetkilileri de katıldı.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu'ndan gelen talep doğrultusunda Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından verilen eğitimde genel hijyen kurallarının yanı sıra ekmek imalat ve satış işinde çalışanların kılık kıyafetleri ve fırınlarda aranan çalışma ve temizlik şartları konusunda bilgiler verildi. Sağlıklı ve hijyen kurallarına uygun ekmek üretimi için temizlik ve dezenfeksiyonun önemini anlatan Gıda Kontrolörü Hakan Ağalar, çalışanların mutlaka eldiven, maske ve bone kullanmaları gerektiğinin altını çizdi.

Gıda Kontrolörü Dr. Hasret Sökül de yürürlüğe giren 'Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği' ile ekmek çeşitleri, ekmeklerin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, muhafazası ve satışa sunulması konularının belirlendiğini kaydederek, bu kapsamda ekmek üretimi, taşınması ve satışında çalışan bütün personele eğitim verilmesinin öngörüldüğünü anlattı. 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren ekmeğin gramajının en az 250 gram olarak belirlendiğini ve bunun 50'şer gram artırılmış halde satışa sunulabileceğini hatırlatan Sökül, tuz oranının yüzde 1,5'a düşürüldüğünü, ekmekteki kepek miktarının artırıldığını, ekmek, kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği ve ekşi hamur ekmekleri dışındaki ekmeklerin ise ambalajlı satılması gerektiğini vurguladı.

Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nin ekmek üretimi, taşınması ve satışa sunulması konularında birçok yeni hükümler ihtiva ettiğini belirten Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel de tebliğ hükümlerinden birinin de sektörde çalışanlara eğitim verilmesi olduğunu ifade etti. Temel, artık sertifikalı çalışanlar tarafından üretilecek ekmeklerin tüketileceğini ve bu kapsamda Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile işbirliği içerisinde yürütülen eğitim çalışmalarının devam edeceğini söyledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.