İletişim uzmanı Sayalı: Sevgi dili bütün dillerin kapısını açar

15 Temmuz 2011 Cuma 18:17
İletişim uzmanı Sayalı: Sevgi dili bütün dillerin kapısını açar






ANTALYA (CİHAN)- 7 dil bilen iletişim dili uzmanı Maşallah Sayalı, insan ilişkilerinde en sağlıklı iletişimin 'sevgi dili' olduğunu söyledi. Buna en güzel örneğin dünyanın dört bir yanına açılan Türk okulları olduğunu belirten Maşallah Sayalı, Türk öğretmenlerinin gittikleri ülkede ilk önce sevgi dilini konuşturdukları için öğrencilerin Türkçe'yi kolaylıkla öğrendiğini ifade etti.
 İyi derecede İngilizce, Almanca, Rusça, Fransızca, Felemenkçe, İtalyanca ve Norveçce bildiğini belirten Sayalı, yabancı dil öğrenmenin yaşının olmadığını söyledi.
Öğrencilerin yabancı dil öğrenme ve pratik yapmada turizm yörelerinin büyük şans olduğunu belirten Sayalı, öğrencilerin yabancı dillerini geliştirmede turistlerle konuşma medeni cesaretlerini göstermesi gerektiğini kaydetti. Sayalı, "İyi derecede 7 yabancı dil biliyorum. Çoğu Avrupa ülkesini gezdim. Dil öğrenmede en önemli etken medeni cesaretini göstererek bol bol pratik yapmak. Belirli yaştan sonra dil öğrenilmez düşüncesine katılmıyorum. Hedefim yabancı dil konuşma sayısını 10'a çıkarmak" diye konuştu.
İnsan ilişkilerinde en sağlıklı iletişimin sevgi dili olduğunu ifade eden Sayalı, Sevgi dili olmazsa yabancı dil öğrenilmez. diyerek Afrika'da, Rusya'da, Moğolistan'da İngiltere'de Türk okullarında öğrencilerin Türk öğretmenini çok sevdiği için kısa sürede Türkçe konuşmayı öğrenmesini örnek verdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.