Rusya ile İsrail arasında güvenlik işbirliği

İsril ile Rusya arasında güvenlik konuları üst düzeyde masaya yatırıldı, Rus heyetinin başında Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Nikolay Bogdanovski Bulunurken İsrail heyetinin başında ise Aynı düzeyde İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Yair Golan yer alıyor

07 Ekim 2015 Çarşamba 11:40
Rusya ile İsrail arasında güvenlik işbirliği









RAFAEL SADİ


İsril ile Rusya arasında güvenlik konuları üst düzeyde masaya yatırıldı, Rus heyetinin başında Genelkurmay Başkan Yardımcısı  General Nikolay  Bogdanovski Bulunurken İsrail heyetinin başında ise Aynı düzeyde İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Yair Golan yer alıyor


Daha önce İsrail Genel Kurmay Başkanı Eisenkot   Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimoc ile Moskova’da aynı Güvenlik koordinasyonu için görüşmüşlerdi. Bu Natanyahu’nun Putin’i ziyareti esnasında olmuştu.

Aynı bölgede askeri faaliyetlerde bulunan RUS ve İSRAİL ordularının  birbirlerini hedef almayacak atışların önlenmesini ve kazalara sebebiyet verilmemesini koordine edecekler.
06.10.2015  günü İsrail’e gelen Rus Heyeti ile İsrail Heyetinin çalışmaları iki gün sürecek.
İsrail tarafında iki ordu tarafında olası bir öatışma olabileceği endişesi de yer almaktadır.Rusya komşu ülke Suriye’de askeri faaliyetler içinde olup artan bir askeri güç ile eski müttefiki olan Suriye’ye destek vermektedir.Moskova Suriye Devlet Başkanı Başer Esad’ın eski müttefikidir ve 4.5 yıl süregelen iç savaştan sonra bile desteğini idame ettirmektedir.
İsrail  Suriye tarafındaki Golan tepelerinden İsrail tarafındaki Golan Tepelerine düşen roketlerden Suriye Şam yönetimini sorumlu tutmaktadır.Gerek Ağustos gerekse  Eylül 2015 te İsrail tarafına düşen füze ve bombalara ateşle karşılık vermişti.

PUTİN Kimlerle ek sıkışıyor:




PUTİN OBAMA GÖRÜŞMESİ



PUTİN ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ




PUTİN NETANYAHU GÖRÜŞMESİ



 
PUTİN SİSİ GÖRÜŞMESİ




 

Son Güncelleme: 07.10.2015 16:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ömer kuru 2015-10-07 18:14:47

putin ne yapmak istiyor, rusya bölgede sscb dönemi politikalara geri mi dönüyor? türkiye ile rusya arasında sıcak ilişkiler rafa mı kaldırıldı? galiba suriye iki ülke arasında derin bir fay hattı ve kırıldı kırılacak