İlk yardım eğitimi alan polisler artık can da kurtaracak

05 Aralık 2012 Çarşamba 10:54
İlk yardım eğitimi alan polisler artık can da kurtaracak






ADANA (CİHAN)- Trafik kazası, yangın, boğulma gibi olaylarda vatandaşın ilk aradığı kişi olan polisler, aldıkları ilk yardım eğitimi ile artık can da kurtaracak.

Adana Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksekokulu'nda başlatılan 'İlk Yardımda Polis Projesi' ile Adana'nın yanı sıra Osmaniye'deki polisler ilk yardım eğitimi alıyor. Polis okulu 2. sınıf öğrencilerine zorunlu olarak verilen eğitim haziran ayından bu yana sürerken bugüne kadar 500 kişiye ilk yardım eğitimi verildi. Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Nuri Ateş, kaza, yangın ve benzer afetlerde olay yerine ilk gidenlerin güvenlik güçleri olduğunu belirterek, proje kapsamında Adana'nın yanı sıra Osmaniye'deki polis memurlarının tamamına ilk yardım eğitimi verileceğini bildirdi. Ateş, haber verilmesinin ardından polisin olay yerine ulaşmasının 3 -5 dakika sürdüğünü hatırlatarak, Ekipler gittiği yerlerde zaman zaman yangın, trafik kazası, boğulma, intihar teşebbüsleri gibi olaylarla karşılaşıyor. Çoğu olay insan canıyla ilgili. Bazı vakalara acil yardım ekiplerinden daha önce gidildiği oluyor. Silahla yaralanmış, boğulma yaşamış, karbonmonoksitten zehirlenmiş, nefesi durmuş, kan kaybetmiş, dili boğazına kilitlenmiş insanlara bu sırada yardım etmek gerekiyor. Bu vakalar polis arkadaşların acil sağlık ekipleri gelsin demesiyle çözülmüyor. 1 -2 dakika gecikmeyle çoğu defa ölümler oluyor. diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talebi üzerine geçen yılın temmuz ayından bu yana Türkiye genelindeki tüm polislerin ilk yardım eğitiminden geçirilmesinin kararlaştırıldığına dikkat çeken Ateş, 26 polis meslek yüksekokulundaki öğrencilerin yanı sıra eski kıdemli çalışan polislerin de bu eğitimden geçirildiğini bildirdi.

Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksekokulu'ndaki ilk yardım eğitim merkezinde 2'si hemşire, 2'si biyolog, 1'i laboratuvar teknikeri 5 polis memurunun görev yaptığını hatırlatan Ateş, eğitimin faydalarını da görmeye başladıklarına dikkat çekti. Ateş, Yaz ayında bir komiser arkadaşımız suda boğulma tehlikesi yaşayan 10 -12 yaşlarındaki bir çocuğu sudan çıkararak ilk yardım eğitimi ile hayata döndürdü. Polisin yaptığı işlerin en önemlisi önleyici polisliktir. dedi.

İlk Yardım Eğitim Merkezi'nde eğitimlerini tamamlayan polis memurlarına 3 yıl geçerli olacak sertifikaları ile kimlik kartları verildi. Kursa katılan polis memurları, kazalar anında zor durumda kalanlara faydalı olabilmenin insana mutluluk vereceğini söyledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.