İlkadım Kaymakamlığı ilçeyi 'proje ofisi' ile kalkındıracak

05 Aralık 2012 Çarşamba 11:26
İlkadım Kaymakamlığı ilçeyi 'proje ofisi' ile kalkındıracak






SAMSUN (CİHAN)- Türkiye´de onlarca ilden daha fazla nüfusa sahip olan Samsun´un İlkadım ilçesinde yeni projeler üretmek için 'proje ofisi' hayata geçiriliyor.
Proje ofisi önceliği eğitim ve turizm yatırımlarına verecek.

Tekirdağ´ın Keşan ilçesinden İlkadım İlçe Kaymakamlığı görevine atanır atanmaz ilk iş olarak ilçenin sorunlarını tespit etmek ve çözüm önerileri üretmek için 'proje ofisi' oluşturma çalışması başlatan Ahmet Narinoğlu, klasik yönetim anlayışının yerine sahada gezerek ilçeyi yöneteceklerini söyledi. 315 bin nüfuslu, 50 mahalle ve 11 köyü olan İlkadım ilçesinin ilk etapta röntgenini çektiklerini belirten Kaymakam Ahmet Narinoğlu, ilçeyi mesai kavramı olmadan sahada gezerek yöneteceklerini kaydetti.

Devletin yönetim anlayışının değişmekte olduğunu hatırlatan Narinoğlu, Klasik kamu hizmetlerini yönetimin yanında yörenin ihtiyaç ve sorunlarını çözmeye yönelik proje tabanlı yönetim anlayışı gelişti. Biz de bu kapsamda ilçenin problemlerini çözme noktasında tarafları bir araya getirerek önerilerini alıp, ortak görüşle atılacak adımları belirleyip, amaca ulaşmak istiyoruz. Bu anlamda İlkadım ilçesinde yapılması gerekenler var, bunları da zaman içerisinde ele alacağız. Öncelik olarak kaymakamlığımız bünyesinde yapılacak projelerin tek merkezden yürütülmesi amacıyla `proje ofisi´ oluşturuyoruz. Buradaki asıl gaye yapılacak işleri işbirliği ve koordinasyonu tek elden sağlıklı yapmak ve sonuçlandırmak. İlçeye başta eğitim ve turizm alanında yeni ivmeler kazandırıp kalkındırmak. Bir diğer amaç da kaynakları en verimli halde kullanmak. İlçemizi kalkındırmak, yeni iş ve istihdam alanları oluşturmak için aynı bir şirketin yöneticisi gibi sahaya inip projeler üreteceğiz. dedi.

İl Özel İdare Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle kaymakamlıkların görev ve sorumluluklarının eskisi gibi olacağını söyleyen Kaymakam Narinoğlu, Yine halkımızın dertlerini, sorunlarını bizler dinleyeceğiz. Bunların çözümü olan ilgili kurumlara yine bizler ileteceğiz. Bu anlamda yasa yük azalması ya da fazlalığı getirmediği gibi bir değişiklik de söz konusu değil. diye konuştu.

Göreve geldiği ilk günlerde ağırlığı okul ziyaretlerine verdiğini vurgulayan Narinoğlu, bunun geleceğe önem vermelerinden kaynaklandığını belirtti. Narinoğlu, yapılan ziyaretlerde çocukları dinleyerek sorunlarını yerinde tespit ettiklerini ve en kısa sürede çözümler üretmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kaymakam Narinoğlu, Samsun´da eğitim anlamında bakıldığında en yoğun okullaşmanın bu bölgede olduğunu, okullarda yaklaşık 75 bin öğrenci bulunduğunu kaydetti. Bu nedenle birinci önceliği eğitime verdiklerini ifade eden Narinoğlu, bu konudaki hedeflerini şöyle anlattı: İlçemizde sınıflardaki öğrenci sayısında Türkiye ortalamasının altındayız. Okullar şehrin sıkışık alanlarında, işlek caddelerde kaldığı için binalarda değişiklik yapamıyoruz. Bu nedenle daha geniş alanlara konuşlandırılacak okul ve komplekslere ihtiyacımız var. Merkezdeki okulların bazılarının şehir dışında kampüs tabir edilen alanlara taşınmasında yarar var. Bu sorunu oluşturacağımız ofisimizde projelendirdikten sonra gerekli yerlere ileteceğiz. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.