İlker Başbuğ Milletvekili adayı; Hangi ilden, Hangi Parti'den

24 Haziran seçimleri öncesi milletvekili adayları arasında adı geçen Genelkurmay Eski Başkanı Org.İlker Başbuğ'un Ankara kulislerini karıştırdı.

21 Mayıs 2018 Pazartesi 00:29
İlker Başbuğ Milletvekili adayı; Hangi ilden, Hangi Parti'den






İlker Başbuğ Milletvekili adayı; Hangi ilden, Hangi Parti'den

Seçim 2018; Türkiye erken genel seçimlere giderken, siyasetin rengini değiştirecek bir ismin adaylığı gündemi değiştirdi. Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ milletvekili adayı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 26. Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ siyasete atılıyor. Son olarak önceki gün Habertürk TV kanalında katıldığı Türkiye'nin Nabzı programında kendisine cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili bir soruya cevap verirken siyasete karşı mesafeli durduğunu ima eden İlker Başbuğ'un İYİ Parti'den milletvekilliği için aday olduğu iddia ediliyor.

ANKARA 1. BÖLGE 1. SIRA ADAY

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir, Adana, Diyarbakır ve Samsun gibi illerde Türk siyasetine damgasını vurmuş önemli isimlerin aday gösterileceğini açıklamasının ardından, ilk isim Ankara'da netleşti.
FETÖ'nin Ergenekon ve Kumpas davalarında hedef aldığı emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Ankara'dan aday gösteriliyor.  

CHP'nin Abdüllatif Şener'i Sivas yerine Konya'dan aday göstermesi de Ankara kulislerini hareketlendirdi. 


İYİ PARTİ'YE YENİ KATILIMLAR BEKLENİYOR

Bu arada bugün İYİ Parti'ye kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerin katılması bekleniyor. Ankara'da terörist bir saldırı sonucu katletilen araştırmacı gazeteci Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu, emekli büyükelçi Gündüz Aktan ile Aylin Cesur'un bugün İYİ Parti'ye katılması bekleniyor. İYİ Parti'ye Ankara'da katılması beklenen isimler arasında MHP’nin eski milletvekili Uygar Suphi Aktan, Alperen Ocakları eski genel başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Lütfü Şahsuvaroğlu, Adnan İslamoğulları'nın adı geçiyor.

İLKER BAŞBUĞ KİMDİR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 26 Genelkurmay Başkanı'dır. FETÖ'cü teröristlerin en ağır saldırılarına maruz kalan askeri isimlerin başında gelir. İlker Başbuğ'un Genelkurmay Başkanlığı sırasında yürütülen ve bugün AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen tüm medya kurumlarının tamamının destek verdiği operasyonlarda boy hedefi haline geldi. FETÖ'nün resmi yayın organları ZAMAN gazetesi'nde çıkan haberler bugün AK Parti'ye destek veren gazetelerin tamamında aynen kullanıldı. Firari FETÖ'cü savcı Zekariya Öz ve Cihan Kansız'ın hazırladığı sahte belgelerle TSK yıpratılırken,  başta AK Parti'nin önemli isimlerinden Bülent Arınç sahte suikast ihbarlarıyla, hükümetin verdiği izinle ilk kez sadece TSK'nın değil Türkiye'nin en kritik bilgilerinin saklandığı kozmik odaya FETÖ'cü teröristler elini kolunu sallaya sallaya girdi.


Yıllar sonra ortaya çıkan acı gerçeği "Kandırıldık" diyerek geçiştiren dönemin tüm siyasileri, ellerindeki medya gücüyle yok etmeye çalıştığı TSK'nın en kritik bilgilerinin NATO üyesi stratejik ortağımız ABD'nin eline geçtiğini öğrendi. İlker Başbuğ böylesi kritik bir süreçte TSK tarihinde hapse atılan ilk Genelkurmay Başkanı olarak tarihe geçti.


İlker Başbuğ Orgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı, Genelkurmay İkinci Başkanlığı ve 1. Ordu Komutanlığı görevlerini yaptı. 30 Ağustos 2006’da ise Kara Kuvvetleri Komutanı oldu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın 30 Ağustos 2008 itibariyle yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla Genelkurmay Başkanlığı’na getirildi. Başbuğ, 4 yıl olan Genelkurmay Başkanlığı görevini yaş haddi nedeniyle 2 yıl yürüttü ve 30 Ağustos 2010’da emekli oldu.

FETÖ kumpasıyla tutuklandı

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, İnternet Andıcı’ soruşturması kapsamında FETÖ’cü Ergenekon Savcısı Cihan Kansız tarafından 5 Ocak 2011 günü 6 saat 50 dakika ‘şüpheli’ sıfatıyla sorgulandıktan sonra sevk edildiği İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nce ‘silahlı terör örgütü yöneticiliği ve hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlamalarından tutuklandı.

Başbuğ, adliye çıkışında “Türkiye Cumhuriyeti’nin 26. Genelkurmay Başkanı terör örgütü kurmak ve yönetmek suçundan tutuklanmıştır. Takdir yüce Türk halkınındır” dedi.
Başbuğ’un mahkemede, silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanmasının trajikomik olduğunu belirterek “Bu iddianın bu şekilde dile getirilmesi bile benim için en ağır cezadır, bundan sonra ne ceza verilirse bu beni daha fazla üzmez. Kötü amacım olsa 700 bin kişilik gücü elinde tutan bir komutan olarak başka yolları denerdim” dedi.

Son Güncelleme: 20.05.2018 22:06
Anahtar Kelimeler:
İlker BaşbuğSeçim 2018
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
funda 2018-05-21 01:54:03

ilker paşamızın aday olmasına çok sevindim bizim bölgeden aday oyumu paşam için kullanacağım