İlkokul öğrencilerinin sağlıkları okullarında kontrol edilecek

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:16
İlkokul öğrencilerinin sağlıkları okullarında kontrol edilecek






ESKİŞEHİR (CİHAN)- Odunpazarı Belediyesi, sağlıklı bir yaşam için gerçekleştirdiği bilgilendirme ve sağlık kontrolü çalışmalarını ilköğretim okullarına taşıdı. 7´den 70´e tüm kesimleri kapsayan sağlık taraması çalışmaları kapsamında yeni bir projeyi hayata geçiren Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi KBB Anabilim Dalı´nın katkılarıyla ilçedeki okullarda ücretsiz sağlık taraması gerçekleştiriyor.

Sağlıklı Bir Gelecek İçin Çocuklarınıza Kulak Verin sloganıyla hayata geçirilen proje kapsamında ilk uygulama Havacılar İlkokulu'nda başladı. 1. sınıf öğrencilerinin KBB uzmanları tarafından muayene edildiği sağlık taramasında öğrencileri yalnız bırakmayan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, proje kapsamında 19 ilkokulda sağlık taraması yapılacağını kaydetti. Bu sayede doktor korkusu olan çocukların kendilerini ait hissetikleri okullarında muayene edilebilme olanağının oluşacağı ifade edildi.

Çocukların sağlığının her şeyden önemli olduğunu belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Sağlıklı nesiller yetişmesinde sağlık kontrolleri önemli bir rol oynuyor, erken teşhisin çoğu zaman hayat kurtardığını ve kaliteli bir yaşam sağladığını biliyoruz. Sizlerin sağlığı bizim için çok önemli bu konuda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız artarak devam edecek, her zaman siz değerli öğrencilerimizin yanında olacağız. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.