İlküvez'de yapılacak katı atık bertaraf tesisi alanında inceleme yaptılar

07 Aralık 2012 Cuma 12:34
İlküvez'de yapılacak katı atık bertaraf tesisi alanında inceleme yaptılar






ORDU (CİHAN)- Canik Çevre Birliği'nce İlküvez´de yapılacak olan 'Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi' için hazırlanan alanda, İlküvez, Ünye ve Çaybaşı Belediyesi başkanları inceleme yaptı.

Canik Çevre Birliği'ni oluşturan Ünye, Çaybaşı ve İkizce ilçe belediyeleri ile belde belediyelerinin gerçekleştirdiği 'Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi' projesi kapsamında Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Çaybaşı Belediye Başkanı Zekeriya Sarıkoca, İlküvez Belediye Başkanı, İsmet Yanık, meclis üyeleri, birlik yetkilileri ve yüklenici firma yetkilileri, İlküvez Beldesi´nde bulunan tesis alanında Ünye ve Akkuş Orman İşletme Müdürlüklerince kesimi yaptırılan ağaçlarla ilgili olarak çalışmaları yerinde görmek amacıyla inceleme yaptı.

İlküvez Belediye Başkanı İsmet Yanık, beldelerine yapılacak olan Katı Atık Bertaraf Düzenli Depolama Tesisinde vahşi depolama şeklinde çöp dökülmeyeceğini söyledi. Yaklaşık 1,5 yıldan beri uğraşılan ve ihalesi biterek müteahhitlere yer teslimi yapılan alanda ağaç kesim işleminin başladığını belirten Yanık, Bu bölgenin ciddi manada ihtiyacını karşılayacak olan ve 22 belediyemizi ilgilendiren çöp toplama merkezindeki alanda çalışmalar başladı. Bölge halkına ve bizlere hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Buraya bir normal vahşi depolama şeklinde çöp dökülmeyecek. Arıtma tesisleri yapılıp, ayrışma tesisi ile beraber kompleks halinde yapılacak. Bize göre bir fabrika olmuş olacak. dedi.

ÇEVRE BİLİNCİNİ OLUŞTURMASI ADINA GÜZEL BİR ÇALIŞMA

Çaybaşı Belediye Başkanı Zekeriya Sarıkoca, Tesisin yapılacağı alanda şu anda Ünye ve Akkuş Orman İşletme Müdürlükleri tesisin yapılacağı alanda bize yer hazırlıyorlar. Hava şartlarının uygun olması ile birlikte yüklenici firmada çalışmalara başlayacak. Ünye Belediyesi başta olmak üzere İkizce, Çaybaşı, Akkuş´un ilçe ve belde belediyeleri buraya katı atıklarını getirip bertaraf edeceğiz. Katı atık bertaraf tesisinin, belediyelerimize çevre bilincini oluşturması adına güzel bir çalışma. diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE PROJEYE İMZA ATTIK

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu ise Canik Belediyeler Birliği´ne bağlı belediyelerle birlikte birlik ve beraberlik içinde projeye imza attıklarını söyledi. Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi alanında yürütülen çalışmaları incelediklerini belirten Arpacıoğlu, Bölgenin katı atıklarını büyük bir entegre tesisi yapılmak üzere bertaraf edilmesine yönelik başlattığımız mücadelede geldiğimiz yer çok önemli. Belki bugün çöp sorunu beldelerde ciddi bir sorun olarak gözükmüyor ama birkaç yıl sonra onlar da aynı sorunları yaşayacak. diyerek tesisin önemine dikkat çekti.

Arpacıoğlu, tesisin ihalesini alan ilgili firmaya yer tesliminin yapıldığını, 1 yıllık zaman zarfından tesisin tamamlanarak teslim edileceğini belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:
Buraya çöp depolama tesisi demek haksızlık olur. Burada ayrıştırma tesisleri özellikle de arıtma tesisleri yer aldığı büyük bir entegre çalışma olarak algılanmalıdır. Özellikle İlküvez halkına, bu bölgeye tesisin çok önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Biz birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı bugüne kadar farklı alanlarda yürüttük. Bugün de bu sahada birlik ve beraberlikle başarılı bir projeye daha imza atıyoruz. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.