İmam hatiplilere özel yurt açıldı

07 Aralık 2012 Cuma 16:27
İmam hatiplilere özel yurt açıldı






SİVAS (CİHAN)- Sivas'ta İhramcızade Eğitim Kurumları tarafından yaptırılan Hatice Şaşmaz Kız Öğrenci Yurdu törenle hizmete girdi. 140 öğrenci kapasiteli yurdun öncelikle İmam Hatip Lisesi'nde okuyan kızlar için düşünüldüğü belirtildi.

Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İhramcızade Eğitim Kurumları Koruma Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, 140 öğrencinin barınabileceği yurtta öncelikle İmam hatip Lisesinde okuyan kızların barınması için düşündüklerini, üniversiteye yakın olması nedeniyle de üniversitede okuyan kızlara da hizmet vereceğini ifade etti.
Sivas Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ise İnşallah barınacak olan hanım kızlarımız ülkemizin geleceğine ışık tutacak nesiller olarak devam ederler. Hayır yapanların hayırları kabul olsun, emeği geçenlere de teşekkür ediyoruz. dedi.

Vali Yardımcısı Vefa Kaya, Sivas´ta eğitim camiasının bu tesisle birlikte yeni bir yuva kazanmış olduğunu belirterek, Yapan, yaptıran herkesin yüreğine sağlık. Eğitim camiasına hayırlar getirmesini diliyorum. şeklinde konuştu. Kaya, yurdun yapılmasında katkısı olan Hatice Şaşmaz´a plaket takdim etti. Ardından kurdelenin kesilmesiyle açılış gerçekleştirildi. Açılışa AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Köse, Müftü Yusuf Şahin ile çok sayıda davetli katıldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.