İmamoğlu, 'Gülün, bu adamların gülünecek hali var'

Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul seçimleri için verdiği iptal kararının ardından sessizliğini bozan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu vatandaşlara seslendi.

06 Mayıs 2019 Pazartesi 23:13
İmamoğlu, 'Gülün, bu adamların gülünecek hali var'






İmamoğlu, 'Gülün, bu adamların gülünecek hali var'


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü'nde yaptığı konuşmada YSK kararlarını sert bir dille eleştirdi. İmamoğlu, konuşmasında "O gün sabahın köründe atı alan Üsküdar'ı geçti diyeceklerdi, dedirtmedik. Tek doğru hakimiyet-i milliye dedik. Bu ülke demokrasi için cumhuriyet için 82 milyon vatanperverle dolu. 31 mart sonrası bu süreçte karar vericileri etkisi altına almaya çalıştılar. YSK'yı her gün farklı açıklamalarla etki altına aldılar. Ben Yüksek Seçim Kurulu'nu kınıyorum. 

Şimdi Yüksek Seçim Kurulu karar açıklıyor. Sandık kurullarına yapılan olağanüstü itirazlara göre seçimi iptal etmiş. Aynı kurullarla cumhurbaşkanı seçtin, aynı kurullarla referandum yaptın, Anaysa da şaibelidir, Anayasa da şaibelidir.

Şaibeli olduğunu düşünmüyorsanız, ki bizim İstanbul seçimlerinin anamın ak sütü kadar helal olduğunu biliyorum. Bu millet bizi seçmiştir. 

BİZDEN KİMSE KÖTÜ SÖZ DUYMAYACAK

Ben AK Partili hemşehrilerimin de, MHP'li hemşehrilerimin de oyunu istiyorum dedim. Bizim meydanlarımızda yuh yok, sevgi var. Onlar bizden çatışma isteyecek, kötü söz duymak isteyecek. Biz ısrarla bu milletin kavga etmesini istemeyen, bu milletin kucaklaşmasını isteyen insanlar olarak ısrarla kucaklaşacağız. Asla biz ne dedik, evet AK Partili, MHP'li, HDP'lilerin de oyunu istiyorum. Ben bütün siyasi partilere oy vermiş herkesin oyunu istiyorum, hem de yürekten. Yola çıktığımızda medya yanımızda yoktu, devletin hiçbir imkanı yanımızda yoktu. Bizim yanımızda siz vardınız, halk vardı. Bizim bu şehrin gönlü sevgiyle dolu çocukları vardı, hala  var. Gençleri vardı, büyüdükçe büyüdü. Bu şehirlerin kadınları, anneleri, teyzeleri, nineleri, amcaları vardı. Biz bu seçimi milyonlarca insanın alınteriyle kazandık. Alın terinin en büyük şahidi sizlersiniz, en büyük yol arkadaşımız sizlersiniz. Kazandığımız bu seçimi 31 Mart akşamı elimizden almaya çalıştılar, emeğimizi çalmaya çalıştılar, işbirlikçisi Anadolu Ajansı'nın utanmaz yöneticileri 12 saat bilgi paylaşamadılar.

"BELKİ CANINIZ SIKKIN AMA ASLA UMUDUNUZU YİTİRMEYİN"

Belkide yüzyılın medya rezilliğini yaşattılar bize. Bizim memleketimiz için kurulan Anadolu Ajansı'nı kendi çıkarlarına kullandılar. O gece ne yaptılar? Burada belki canınız sıkkın ama umudunuzu yitirmeyin biz buradayız, asla vazgeçmeyin. O gece demokrasimize ihanet etmek isteyenler gecenin bir vakti saat 10'da alelacele '3 bin oyla kazandık' diye açıklama yaptılar. Tam bir komedi. Ben olsam yerinize kahkaha atarım. Vallahi gülün, bu adamların gülünecek hali var. Sizlerin kararlılığı sandıkların başında durmanız, ıslak imzalı bütün evraklarımızın yanımızda olması her anında sizi aydınlatmamızla inancımız bir kat daha arttı. Günün sonunda 31 Mart'tan sonra akıllarındaki tüm şeytanlıkları akıllandıkları tüm şaibeli işleri kendileri kazanamayınca gerekçe olarak ürettiler. Her ürettikleri gerekçe çürüdü. Hiçbirinde gerekçe tutturamadılar. Biz o akşam bu kadar kararlı olmasaydık hani söylediler ya, sabah günün kör vaktinde 31 Mart'ın bir gün sonrasında inanın ki çıkıp 'atı alan Üsküdar'ı geçti' diyeceklerdi, dedirtmedik.

"BEN YÜKSEK SEÇİM KURULU'NU KINIYORUM"

Demokrasi mücadelesi verdiniz, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir dediniz. İlkelerimizden asla taviz vermedik, vermeyeceğiz. Bu ülke demokrasi, cumhuriyet için inanın son anına kadar mücadele edecek 82 milyon vatanseverle dolu. Tam 82 milyon. 31 Mart'tan sonraki bu süreçte kendileri gerekçe tutturamayınca karar vericileri etki altına almaya çalıştılar. YSK'yı gün be gün farklı farklı itirazlarla, farklı farklı gerekçelerle etki altına almaya, tehdit etmeye başladılar. Buna boyun eğdiler. Ben YSK'yı kınıyorum. Şimdi YSK karar açıklıyor. Sandık kurullarına yapılan olağanüstü itiraza göre seçimi iptal etmiş. Aynı kurullarda geçen yıl Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı seçtin, aynı kurullarda referandum yaptın Anayasa değişti. O zaman Anayasa da şaibelidir, Cumhurbaşkanlığı seçimleri de.

"BÜTÜN TÜRKİYE'NİN ADALET DUYGUSU BİZİMLE BERABERDİR"

Şaibeli olduğunu düşünmüyorsanız, ki biz bizim İstanbul seçimlerinin anamın ak sütü kadar helal olduğunu biliyorum. Bu millet bizi seçmiştir. Şu anda size bir söz söyleyeceğim, Biz adalete susamış, demokrasiye inanmış Türk gençliğiyiz. Bu millete özgürlüklerine, demokrasisine kimse ama kimse engel olamaz. Bu ülkede karar vericiler, gaflet, dalalet hatta ihanet içinde olabilirler. Ama biz asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü ben biliyorum ki, bu yolu yürürken ben asla yalnız yürümeyeceğim. Ben 16 milyon İstanbullu ile yürüyeceğim. Ben artık inanıyorum ki, toplumun tamamının vicdanı bizimle. Bütün Türkiye'nin, vatanın her yerinden, 81 ilinden, doğusundan, güneydoğusundan, Doğu Anadolu, Marmara, Trakya, Akdeniz, Karadeniz kısacası bütün Türkiye'nin adalet duygusu bizimle beraber.Ben bunu biliyorum.

"YSK'NIN RESMİ AÇIKLAMASINI BEKLİYORUM"

İmamoğlu, Sultanbeyli'de konuk olduğu iftar yemeğinde kısa bir değerlendirme yaparak şu ifadeleri kullandı: 

Vatandaşlarımızın Ramazanı mübarek olsun. Ramazan sevgi içerisinde geçsin. Dünyaya mutluluk getirsin. Bu akşam benimle ilgili bir kararı herkes merak ediyor, onun da farkındayım. Bazı yerlerde yorum yapıldı. YSK'nın resmi açıklamasını bekleyeceğim. Bu akşam size geniş geniş açıklama yapacağım. Bu sofrada sizlerle selamlaşma ihtiyacı hissettim. İnşallah açıklama yapılsın, İstanbul'un en güzel noktasında sizlere açıklama yapacağım. Her şey çok güzel olacak, hiç umudunuzu yitirmeyin. Birileri yanlış, eksik yapacak, hatalar yapacak. Ama biz hep beraber umudu taşıyacağız. Her şey çok güzel olacak. Allah kabul etsin, sofralarınıza bol bereket, 82 milyon güzel insana bol bereketli günler diliyorum.

AYRINTILAR GELİYOR

Son Güncelleme: 06.05.2019 23:20
Anahtar Kelimeler:
ChpİBBYSKEkrem İmamoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.