İnce: Ülkücülere de danışacağız sosyalistlere de 

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Partim arkamda hiç kuşkum yok ama yetmez. Sağ sol yok, herkesin oyunu istiyorum. Allah’ın izniyle bunu başaracağız, bunu görüyorum." dedi. 

20 Mayıs 2018 Pazar 23:54
İnce: Ülkücülere de danışacağız sosyalistlere de 






İnce: Ülkücülere de danışacağız sosyalistlere de 


Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, eğitim sistemine hakim olan kaosun çözülmesi gereken en büyük sorun olduğunu belirterek bunun için "Ülkücülere, sosyalistlere muhafazakar kesimlere danışacağız" dedi.İnce, Masal Park miting alanında yaptığı konuşmada, ülkenin uzlaşmaya ihtiyacı olduğunu belirterek, "İşte onun için bu büyük uzlaşmayı sağlamaya çalışıyoruz. Bunu başaracağız." diye konuştu.

"CHP, Muharrem İnce’yi yalnız bıraktı" denildiğini ifade eden İnce, şunları söyledi:

"Bu yalanı niye uyduruyorlar onu anlatayım size. Bir, bunun yalan olduğunu o da biliyor çünkü 4 Mayıs günü aday olduğumda altı oklu rozeti çıkardım, Türk bayrağı astım. Dedim ki ’Sadece CHP’nin değil 81 milyonun cumhurbaşkanı olacağım.’ ’Meydanlarda parti bayrağı değil, Türk bayrağı dalgalandırın.’ dedik. Herkesi kucaklaşmak, bir büyük uzlaşma, şemsiye istiyoruz. Onlarsa şunu istiyor, ’Sen sadece CHP’nin oyuna talip ol, altı okla çık meydana. Bak parti de arkanda.’ Partim arkamda hiç kuşkum yok ama yetmez. Sağ sol yok, herkesin oyunu istiyorum. Allah’ın izniyle bunu başaracağız, bunu görüyorum."

24 Haziran’da seçim güvenliğini sağlayacaklarını ifade eden İnce, "Avukat arkadaşlarım cübbelerini arabalarında hazır etsinler. 24 Haziran’da her an çağırabilirim. 50 bin avukatla Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) gideceğiz eğer yanlış işe girişilirse. 24 Haziran’dan sonra hukuk güvenliği, can ve mal güvenliği, sınav güvenliği sağlayacağız." ifadesini kullandı.

İnce, iş dünyası temsilcilerine seslenerek, "Bürokrasi, size engel olmayacak ve bir işe başladığınızda 3 ay sonra mevzuat değişecek, asla böyle bir şey olmayacak. Size yardımcı olacağız. Emir komutayla, polisiye tedbirlerle ekonomi yürümez." dedi.

Sorunları bildiğini aktaran İnce, bu ülkenin eğitim sistemini bir yıl boyunca tartışacaklarını söyledi.

Toplumun her kesiminin görüşlerine başvuracaklarının altını çizen İnce, şu değerlendirmede bulundu:

"Ülkücülerle tartışacağız. ’Gel bakalım kardeşim ne istiyorsun? Senin de çocuğun var, benim de çocuğum var.’ Ülkücülerle, sosyalistlerle tartışacağız. Muhafazakarlara diyeceğiz ki ’Gel bakalım sen de görüşünü söyle’. Eğitimde bir ulusal uzlaşma sağlayacağız. Bu uzlaşmayı sağladıktan sonra yeni modele geçeceğiz. Asla dayatma yapmayacağız, dayatma yok, uzlaşma var. Büyük şemsiye var. Onu gerçekleştireceğiz." 

İnce, barışı, uzlaşıyı, büyümeyi sağlayacağının altını çizerek, "Ekonomik olarak büyüyeceğiz. Türkiye bir hukuk devleti olacak. Mahkemeleri saygın olacak." diye konuştu.

Bağımsız, özgür, tarafsız bir yargı sistemi kuracaklarını anlatan İnce, "Bunu kurduktan sonra ekonomik kurulların başına etkin, yetkin, işi bilen insan getireceğiz. Kimse o kişi. İlla bizim dünya görüşümüzden olması gerekmez. İşi biliyorsa onu getireceğiz. Dış yatırımcıyı çekeceğiz. Onlara diyeceğiz ki ’Bakın Türkiye bir hukuk devleti merak etmeyin, korkmayın.’ Ve şeffaf olacağız, denetlenebilir bir düzen kuracağız. Herkes denetleyebilecek." sözlerine yer verdi. 

İnce, çocukları gelecek yüzyılın Türkiyesine hazırlayacaklarını dile getirerek, 4 yıl sonra 16 yeni mesleğin türeyeceğini ve geleceği okumaya çalışacaklarını kaydetti. 

Türkiye’yi akıl ve bilimle yöneteceklerini vurgulayan İnce, hükümetin ekonomi ve dış politikasını eleştirdi. 

ABD ile sorunlar bulunduğunu ifade eden İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ABD bizim müttefikimiz. Kararlı bir şekilde Moskova’da, Kosova’da nasıl bir iş birliği yaptıysak aynı sürdüreceğiz. Suriye ile ilgili politikamız net. Şu an Türkiye’nin Suriye’de büyükelçisi yok. 4 milyon Suriyeli Türkiye’de yaşıyor, Suriye’de büyükelçimiz yok. Böyle bir şey olur mu? ABD’nin Türkiye’de büyükelçisi yok, bunu sonlandıracağız. Barışacağız, çaresi yok. 4 milyon Suriyeli’ye 40 milyar dolar harcadık. 40 milyar dolarla konut yapsaydık 2 milyon konut yapardık. Barışacağız. Suriye’ye 40 milyar dolar para harcadık ama Suriye’de büyükelçimiz yok. Nasıl olacak bu iş? Bu doğru değil. Suriye’de, Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlayacağız. Suriye dışında ve içinde yaşayan herkes için Birleşmiş Milletler gözetiminde bir seçim isteyeceğiz. Suriye’de yeni bir anayasa yapılmalı. Bu konuda destek olacağız. Bunlar sağlandıktan sonra burada zaten kalmazlar davulla zurnayla giderler Suriye’ye. Bunu gerçekleştireceğiz."

İnce, dertlerinin kavga olmadığını, Türkiye’yi barıştırmak, zenginleştirmek istediklerini aktardı.

Vaatlerini anlatan İnce, öğrencilerin yurt sorunu çekmeyeceklerini, cumhurbaşkanı seçilirse çiftçi için mazotun 3 lira olacağını söyledi.

İnce, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde "Benim genelkurmay başkanım, benim bakanım, benim valim" ifadesini kullanmayacağını, bunun yerine "Sayın Vali" ifadesini tercih edeceğini sözlerine ekledi. 

Muharrem İnce, mitingdeki konuşmasının ardından alandakilerle özçekim yaptı.

MUHARREM İNCE SAMAN BALYALADI 

Öte yandan, miting için Adana’dan Osmaniye’ye karayoluyla giderken Ceyhan ilçesinde traktörle tarlada saman balyası yapan vatandaşı gören İnce, seçim otobüsünden inerek çiftçinin yanına gitti. İnce, çiftçiyle traktöre binerek saman balyaladı.

Anahtar Kelimeler:
Chp
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.