İncirlik Patriot Kasabası ilk kez kapılarını açtı

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’ın dün gerçekleşen İncirlik Üssü’ne ziyareti kapsamında, 39. Taktik Grup Komutanlığı’nın “Patriot Kasabası”nın kapıları ilk defa basın mensuplarına açıldı.

16 Aralık 2015 Çarşamba 10:16
İncirlik Patriot Kasabası ilk kez kapılarını açtı






İncirlik Patriot Kasabası ilk kez kapılarını açtı

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’ın dün gerçekleşen İncirlik Üssü’ne ziyareti kapsamında, 39. Taktik Grup Komutanlığı’nın “Patriot Kasabası”nın kapıları ilk defa basın mensuplarına açıldı.

Komutan Yardımcısı Kristene Verbeten’in gazetecilere briefing verdiği otobüs turu kapsamında, askeri personel ve sivillerin yaşam alanları, 13 yıldır bölgede olan askeri konutlar ve sosyal hizmetlerin sağlandığı bölümler ışığa çıkarıldı.

İncirlik Üssü’nde, “kendi kendine yeten, sürdürülebilir” bir sistem geliştirildiklerini belirten Verbeten, “Son zamanlardaki en dikkat çekici değişiklik, bu yönde; Temmuz ayından beri üsse kapatılmış durumdayız” dedi ve eskisi gibi Türk yemekleri yemek için dışarı gitmek gibi etkinliklerin mümkün olmadığını anlattı.

Avrupa’nın "en büyük muhtemel durum bölgesi"

ABD'li yetkililere göre, “Avrupa’daki en geniş muhtemel durum bölgesine” sahip İncirlik Hava Üssü’nde 1,300’e yakın ABDli personel bulunuyor. Kasabanın en önemli binaları arasında sayılan hastanenin üst katı olası bir bombalı saldırıda yıkılsa bile alt katlarının sağlam kalacak kadar dayanıklı durumda.

“Patriot kasabasının” göze çarpan özelliklerinden biri de çadır kentler diye bilinen bölgedeki konutların aslında ”zor koşullara uyum tesisleri” olarak tanıtılması.

Örneğin, 2- 4 yatak odalı, hem sivil hem askeri personelin aileleriyle sürekli olarak da yaşayabilecekleri konutlardan oluşan bölge Kartal Yuvası olarak adlandırılıyor. Verbeten, Patriot Kasabası'nda kalanların sadece yüzde 10’undan azının ailelerden oluştuğunu vurguladı.

Bunun yanında, hava üssünün dışındaki hayatın İncirlik’e taşındığı bölgede, Hodja Inn adlı bir otel, akşam yemekleri için personelin bir araya geldiği ve bir ayda yaklaşık 50 bin öğünün servis edildiği söylenen Sultans Inn, Air Force Network radyo televizyon bölümü, Temmuz’da açılışı yapılan ve kütüphane, tiyatro gibi birden fazla hizmet sağlayan toplum merkezi mevcut.

Toplum merkezlerinden ordu pazarlarına

Sosyal etkinlikler kapsamında ise, toplum merkezlerinin yanında, havuz, 7/24 açık spor salonu, kütüphane, çocuk gelişimi merkezi, birden fazla beysbol sahası, havuz, postane, ABDli markaların da getirildiği ve birçok farklı ürünün olduğu ordu pazarları, rock konserlerinden dinlenme aktivitelerine birçok etkinliğe ev sahipliği yapan bir parkın yanı sıra, Club complex adlı 12 odalı kompleks de, personele café ve restoranlar ile diğer ortak alanlarını sunuyor.
Son Güncelleme: 16.12.2015 10:18
Anahtar Kelimeler:
Patriot Kasabası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.