İran'dan ağır tahrik: Suriye'ye girecek cesaretleri yok

Rus ordusu ile Suriye'de müslüman kanı dökmekte, soykırıma ortak olmaktan çekinmeyen İran İslam Cumhuriyeti'nden Suudi Arabistan için tahrik kokan sözler...

17 Şubat 2016 Çarşamba 19:22
İran'dan ağır tahrik: Suriye'ye girecek cesaretleri yok






İran'dan ağır tahrik: Suriye'ye girecek cesaretleri yok


Rus ordusu ile Suriye'de müslümanlara yönelik etnik temizliğe ortak olan müslüman İran yönetimi, Suudi Arabistan'ı tahrik eden açıklamalardan geri durmuyor.
İran'ın yarı resmi Tasnim Haber Ajansı'na konuşan Tümgeneral Caferi, "Suudi Arabistan'ın karadan Suriye topraklarına girecek kapasitesi yok bu yüzden bu ülkeye girmeye cesarete edemez ve edemeyecektir" diye konuştu.
 
İranlı komutan, "Suudiler, ABD ve diğerlerinin verdiği silahlarla teröristleri güçlendirmek için havadan bir takım eylemlerde bulunabilir ancak bu eylemlerin bir sonucu olmayacak" değerlendirmesinde bulundu.
 
Suudi Arabistan'ın kara birliklerini Suriye'ye göndermesi halinde İran'ın tepkisinin ne olacağı sorusuna karşılık Caferi, " Suudi Arabistan bunu yapacak gücü yok. İran olarak Suriye devleti ve halkını teröristlere karşı destekliyoruz ve bu desteğimiz devam edecektir" yanıtını verdi.
Son Güncelleme: 17.02.2016 19:25
Anahtar Kelimeler:
SuriyeİranSuudi Arabisdan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.