İş bırakan rehberler, Vali'nin isteği üzerine tekrar görev başı yaptı

08 Temmuz 2011 Cuma 19:10
İş bırakan rehberler, Vali'nin isteği üzerine tekrar görev başı yaptı






Antalya'da 30 Haziran'da Antalya Rehberler Odası tarafından başlatılan tura çıkmama eylemi Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın devreye girmesiyle şartlı olarak sona erdi.

Konuyla ilgili olara yazılı açıklama yapan Antalya Rehberler Odası (ARO) Başkanı Hasan Uysal, bakanlık denetimlerinin sıklaştırılacağı ve asgari bir maaş belirlenmesi için, valilikten söz aldıklarını ifade etti. Kaçak rehberliğin önlenmesi için denetimlerin artırılacağına da dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: Şu ana kadar çabalarımız, görünürde şartların iyileştirilmesi gibi görünse de asıl hedefimizin meslek yasamızın çıkması yönünde gerekli alt yapının hazır olduğunu kamuoyuna göstermekti. Sayın valimizin ifadelerinin ve sözünü verdiği hususların da buna işaret ettiğini, eylemimizin meslek yasamızın çıkması yönünde önemli adım niteliği taşıdığı anlaşılmıştır.

Taban ücretin ödenmesi konusunun takip edileceği, eyleme iştirak eden, hak mücadelemizde dik duran meslektaşlarımızın, istifa ettirilen veya işten atılan meslektaşlar isterlerse dönmelerinin sağlanacağı belirtilmiştir. Bundan sonraki süreci izleyerek haklarının takipçisi olmaya devam edeceklerini belirten ARO Başkanı, şartlarının düzeltilmemesi durumunda bir sonraki iş bırakma eyleminin tüm Türkiye genelinde yapılacağını söyledi. CİHAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.