İş bulamayınca sözleşmeli er oldu, şehit düştü

Hakkari’nin Tekeli Üs bölgesine PKK'lı teröristlerin Kuzey Irak'tan düzenlediği silahlıda şehit olan sözleşmeli er 25 yaşındaki Sercan Fidan’ın acı haberi memleketi Edirne'nin Meriç İlçesi Küplü Beldesi'ndeki babasının evine verildi.

23 Eylül 2017 Cumartesi 15:38
İş bulamayınca sözleşmeli er oldu, şehit düştü






İş bulamayınca sözleşmeli er oldu, şehit düştü


Edirneli şehit Sercan Fidan'ın acı haberi, Meriç'e bağlı Küplü köyünde oturan ailesine ulaştı. Şehit amcası acı haberi sosyal medyadan öğrenirken, acılı baba oğlunun iş bulamadığı için 6 ay önce sözleşmeli er olarak göreve başladığını söyledi.

Hakkari’nin Tekeli Üs bölgesine PKK'lı teröristlerin Kuzey Irak'tan düzenlediği silahlıda şehit olan sözleşmeli er 25 yaşındaki Sercan Fidan’ın acı haberi memleketi Edirne'nin Meriç İlçesi Küplü Beldesi'ndeki babasının evine verildi. Oğlunun şehit haberini alan Refik ve Zeynep Fidan çifti sinir krizleri geçirirken, amcası İbrahim Fidan, şehit Sercan'ın son bir kaç yılda sözleşmeli er olmaya çalıştığını söyledi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Tekeli Köyü'nde bulunan 2 bin 867 rakımlı üs bölgesine PKK'lı teröristler Kuzey Irak tarfından havan, roket ve doçkalı düzenlediği saldırıda sözleşmeli er Sercan Fidan ile 1 sivil işçi şehit oldu, 2 askeri personel yaralandı. Sözleşmeli er Sercan Fidan'ın şehit olduğu haberi memleketi Edirne'nin Meriç İlçesi Küplü Beldesi'ndeki baba ocağına ateş düşürdü. Şehit ailesine acı haberi Uzunköprü 2’inci Hudut Tabur Komutanı Yarbay Armağan Paytoncu verdi.

Oğlunun şehit olduğu haberini alan Refik ve Zeynep Fidan çifti sinir krizleri geçirirken, hazır bekletilen ambulansa alınarak tedavi edildi. Şehit ailesinin oturduğu ev ve sokaklar Türk bayraklarıyla donatılırken, baba Refik Fidan evlerinin bahçesinde taziyeleri kabul etti. Anne Zeynep Fidan ise bahçede taziyeler sırasında gözyaşlarına boğuldu.

Şehit Sercan Fidan'ın amcası İbrahim Fidan, acı haberi sosyal medyadan gördüğünü ifade ederek şunları söyledi:
"En son Ramazan Bayramı'nda geldi o zaman görüştük daha sonra sözleşmeli er oldu. Nisan ayında Isparta'ya gitti. Sonrada Hakkari'ye ataması oldu. Sercan'ın şehit olduğunu önce sosyal medyadan gördüm. Daha sonra arkadaşım olan Edirne Şehit Aileleri Derneği Başkanı Faruk Çitçi haber verdi. Küplü'de iş imkanı olmadığı için sözleşmeli er olmak istiyordu. Birkaç yıldır olmak istedi, Nisan ayında oldu. Çok yazık artık bu terör bitsin, başkasının canı yanmasın Çok hızlı bir çocuktu, yazık oldu."
Şehit Sercan Fidan'ın cenazesi yarın öğleleyin kılınacak namaz ardından Edirne'nin Meriç İlçesi'ne bağlı Küplü Beldesi'nde toprağa verilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.