İşadamlarına Çek Senet Kanunu anlatıldı

07 Aralık 2012 Cuma 16:30
İşadamlarına Çek Senet Kanunu anlatıldı






OSMANİYE (CİHAN)- Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şubesi üyesi işadamlarına `Çek Senet Kanunu´ anlatıldı.

Derneğin, Avrupa KOBİ Haftası dolayısıyla `40 Güne 40 Etkinlik´ sloganıyla düzenlediği etkinliklerinin son konuğu Avukat Feyzullah Cihangir oldu. 'Çek Senet Kanunu'nu anlatan Feyzullah Cihangir, çek, senet, bono gibi kanunlarda `kıymetli´ olarak belirtilmiş evraklar hakkında bilinmesi gereken önemli noktaları aktardı.

Çek ve bononun ekonomik öneminin Türk Ticaret Kanunu´nda `kıymetli evrak´ olarak tanımlanmış olmasından kaynaklandığını ifade eden Cihangir, Böyle bir statüleri bulunmamış olsaydı, ancak ispat vasıtası olarak kullanılabilirlerdi. dedi.

Kıymetli evrak vasfına sahip oldukları için bu senetlere birçok avantaj yüklediğini vurgulayan Feyzullah Cihangir, Tahsilât ve ödeme aracı olarak kullanılmaları, özellikle tedavül kabiliyetleri bu evrakların ticari hayatta çok önemli bir rol oynamalarına neden olmuştur. diye konuştu.

İşadamlarının ticari hayatta karşılaştıkları birçok sorunun da konuşulduğu program, Dernek Başkan Yardımcısı Alparslan Karaca tarafından, Cihangir´e teşekkür plaketi verilmesi ile sona erdi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.