İşçiler ney sesiyle sıkıntılarını unutuyor

07 Aralık 2012 Cuma 10:44
İşçiler ney sesiyle sıkıntılarını unutuyor






DENİZLİ (CİHAN)- Denizli Emek Çalışanlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği (EMEKDER)'in Halk Eğitim Merkezi´yle ortaklaşa düzenlediği ney kursuna katılan işçiler, bu sayede işin verdiği sıkıntıdan kurtuluyor. Ücretsiz kursa devam eden 22 dernek üyesi işçi, haftada üç gün mesaiden sonra 5 saat boyunca Tevfik Yusmak´tan ders alıyor. Toplam 424 saat kurs görecek işçilerin hedefi, Denizli´deki ilk ney korosunu kurmak. Koro, ilk konserini ise 1 Mayıs 2013'te verecek.

Konu hakkında açıklama yapan EMEKDER Başkanı Osman Sınav, işçilerin ney üfleyerek iş yorgunluğundan ve sıkıntıdan kurtulduğunu söyledi. Sınav, Yaklaşık yedi yıl önce kurulan derneğimizin 170 üyesi bulunuyor. İşçilerimizin haklarını savunurken işverenle aralarında köprü de oluyoruz. Sosyal alanlarda kendilerini geliştirmelerini, yeni şeyler öğrenmelerini istiyoruz. Talep gelirse gitar, resim, diksiyon ve güzel yazı kursları da düzenleyeceğiz. dedi. Ney sesinin insanı dinlendiren bir tınısı olduğunu vurgulayan Sınav, Haftada üç gün biraraya gelerek ney üfleyen üyelerimizin, işlerinin yorgunluğunu ve stresini attığına şahit oluyoruz. İşçilerin sanatla ilgilenmesini engelleyen hiçbir şey yok. Üyelerimiz de, `Ben işçiyim; sanattan, müzikten, sosyal etkinlikten ne anlarım?´ diye düşünmüyor. diye konuştu.

Kurs sonunda başarılı olanlara Halk Eğitim onaylı sertifika verileceğini kaydeden Yusmak da işçilerden oluşan bir koro kurmak istediklerini dile getirdi. Yusmak, İşçi arkadaşlarımız fabrikalarda, işletmelerde akşama kadar çalışıp yoruluyor. Kurs günleri ise herkes dernek binamıza koşuyor. İşçilerimizin bu ney sevgisi beni mutlu ediyor. Kursun bitiminde belge vereceğiz, bu sayede onlar da ney öğreticisi olabilecek. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.