İŞİD ile takas mı yapıldı?

MHP milletvekili Sinan Ogan'ın ortaya attığı 'IŞİD'le takas' iddiası doğru çıktı. Ankara çok önemli bir kaç ismi IŞİD'le takas yapmış

22 Eylül 2014 Pazartesi 09:41
İŞİD ile takas mı yapıldı?






İŞİD ile takas mı yapıldı?


Terör örgütü IŞİD tarafından rehin alınan 46 vatandaşım ve 3 Iraklı konsolosluk çalışanının 101 günlük esaretinin ardından MHP milletkevili Sinan Ogan tarafından ortaya atılan Takas iddiası Ankara'da tartışılıyor. İddia 46 vatandaşımızın sağ salim yurda dönmesinin ardından önceki gün Sinan Ogan'ın twitter hesabından ortaya atılmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yalanlamadığı takas konusu örgüte yakınlığı ile bilinen haber sitesinde fazla üstünde durulmadı. Site vatandaşlarımızın kurtarılmasını 'iki devletin karşılıklı görüşmeleri yoluyla' halletiklerini söylerken Takas konusu bugün Yeni Şafak Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'nin köşesine de yansıdı. Selvi'nin iddiasına göre IŞİD tarafından oldukça önemli olan bir kaç kişinin takasta kullanıldığını yazdı.


Konuyu araştırdığını söyleyen Selvi, "49 kişinin karşılığında “IŞİD için çok ama çok önemli olan birkaç isim takasta kullanılmış” diye yazdı.

İşte Selvi'nin yazısının bir bölümü:


“Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye giderken, rehinelerin kurtarılması için takas yapılıp yapılmadığı yönündeki soruya, 'Velev ki takas oldu' şeklinde verdiği karşılık, bu konuda merakları kamçıladı.

Bu durum Erdoğan'ın, başörtüsü konusunda ki, 'Velev ki' demesine benzemiyor ama biraz işin perde arkasını araştırdım, mutfakta bir şeyler olmuş. IŞİD için çok ama çok önemli olan birkaç isim takasta kullanılmış. Bu MİT'in çok önemli bir operasyonel başarısı. Her türlü imkan devreye sokulmadan, böylesine muazzam bir başarı elde edilebilir miydi?”

MİT YASASI KULLANILDI


Selvi'nin de açıkladığı takas olayında, 17 Nisan 2014'te kabul edilen ve kamuoyunda MİT yasası olarak bilinen kanun yatıyor.

MİT Kanunu'nun 6. maddesinde şu yazıyor: "Türk vatandaşları hariç olmak üzere, tutuklu veya hükümlü bulunanlar, millî güvenliğin veya ülke menfaatlerinin gerektirdiği hâllerde Dışişleri Bakanının talebi üzerine, Adalet Bakanının teklifi ve Başbakanın onayı ile başka bir ülkeye iade edilebilir veya başka bir ülkede tutuklu ve hükümlü bulunanlar ile takas edilebilir."
 
Son Güncelleme: 22.09.2014 09:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.