IŞİD, Türk askerine Rus roketleriyle saldırdı

Terör örgütü IŞİD'in son hedefi Başika'daki Türk askeri eğitim tesisleri oldu. Tam 130 havan topunun düştüğü eğitim tesislerine yönelik saldırı 3 saat sürdü. Saldırıya Türk topçuları anında karşılık verdi. IŞİD İran ve Suriye ordusunun resmi silahı Rus yapımı Katyuşa roketleri ile meaj verdi

17 Aralık 2015 Perşembe 09:19
IŞİD, Türk askerine Rus roketleriyle saldırdı






IŞİD, Türk askerine Rus roketleriyle saldırdı

Suriye Irak Türkiye üçgeninde kanlı eylemlere imza atan terör örgütü IŞİD'in son hedefi Başika'daki Türk eğitim üssü oldu. Ancak örgüt bu kez saldırıda Suriye'yi kan gölüne çeviren Ruslara ait roket kullanmayı tercih etti. Suriye ve İran ordusunun yoğun olarak kullandığı Rus yapımı Katyuşa roketleriyle Türk askeri birliğini hedef alan IŞİD'in mesajı açık.

2 PEŞMERGE VE 5 SİVİL HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Kuzey Irak'taki Musul'un Başika bölgesinde bulunan eğitim üssüne terör örgütü DAEŞ saldırı düzenledi. 2 peşmerge ile 5 sivil hayatını kaybetti. 4 Türk askeri saldırıda yaralandı. Türkiye'nin saldırıya cevabı gecikmedi. DAEŞ mevzileri top atışlarıyla vuruldu. Operasyona koalisyon güçleri de havadan destek verdi. 70 IŞİD militanın etkisiz hale getirildiği açıklandı. IŞİD 'in saldırılarında Rus yapımı katyuşa roketatarları kullandığı ortaya çıktı.

4 TÜRK ASKERİ YARALANDI

Irak'ın Musul şehri yakınlarında Türk askerinin Peşmerge, Türkmenler ve Arapları eğittiği Başika bölgesindeki askeri kamp, dün terör örgütü DAEŞ'in saldırısına uğradı. Kampa çok sayıda havan topu atılırken Mehmetçik de top atışlarıyla anında karşılık verdi. 4 Türk askeri hafif şekilde yaralanırken, yaralı askerlerin tahliye edildiği öğrenildi. Ankara'da ise Genelkurmay Başkanlığı teyakkuza geçti.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay'dan yapılan ilk açıklamada "Terör örgütü IŞİD'in saat 15.10 sularında Peşmerge tarafına attığı Katyuşa Çnra mermilerinin bir kısmı Türk askerlerinin bulunduğu Başika'daki üs bölgesine düşmüştür. 4 silah arkadaşımız yaralanırken, IŞİD hedeflerine obüsler ile misliyle karşılık verilmiştir" denildi. Irak Başbakanı Haydar El-İbadi'nin "Kampa yönelik tehdit yok" açıklamasının üzerinden daha bir gün geçmeden kampın hedef alınması dikkat çekti.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki makamında bulunduğu sırada yaptığı telefon görüşmelerinde Başika'daki saldırı ve akabinde bölgede yaşanan gelişmeler hakkında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan saldırıya ve gelişmelere ilişkin ayrıntılı bilgi aldı.

NUCEYFİ SALDIRIYI ANLATTI

IŞİD'in düzenlediği saldırıya üste bulunan kentin eski valisi Esil Nuceyfi tanıklık etti. Eski vali Nuceyfi, tanıklık ettiği anları şöyle anlattı: "IŞİD havan topları ile yaklaşık 3 saat boyunca saldırdı. 3 Haşdi Vatani askeri hayatını kaybetti. Bu güçlerden 3 kişi de yaralandı. Saldırının ilk anlarında 4 Türk askeri de hafif şekilde yaralandı. Kampın bulunduğu bölgeye yaklaşık 130 havan topu isabet etti. Bizim, kampla ilgili güvenlik tedbirlerinin artırılması konusunda ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Artık IŞİD tehdidinin ortadan kaldırılması için tüm çabaları sarf edeceğiz"

HAKLILIK ORTAYA ÇIKTI

DAEŞ'in saldırısının nedeni ise Türk askerinin Musul Barajı'nı da koruyor olması. Musul'u kontrol altında tutan terör örgütü, Musul Barajı'nı bir türlü ele geçiremedi. Saldırı istihbaratını daha önce alan Ankara'nın, kampın güvenliği için yaptığı askeri takviyenin de haklılığı bu olayla gözler önüne serilmiş oldu.

IŞİD RUS YAPIMI SİLAH KULLANDI

IŞİD'in saldırılarda kullandığı silahlar dikkat çekti. Örgüt saldırıda katyuşa roketatarlarını kullandı. Rus yapımı olan silah, İkinci Dünya Savaşı'nda Sovyetler, Hitler Almanya'sına karşı kullanmıştı. Şimdi merak edilen konu IŞİD'in bu silahı nasıl temin ettiği. Esad yönetiminin bu silahları terör örgütüne verdiği veya IŞİD'in bu roketleri Suriye ordusunun depolarından elde etmiş olabileceği ihtimaller arasında. KAYNAK: AHABER
Son Güncelleme: 17.12.2015 09:24
Anahtar Kelimeler:
IŞİDBaşika
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.