IŞİD'e katılan Türkler; Silahlar Amerikadan geliyor

Terör örgütü IŞİD'e katılan Türkler ilk kez toplu olarak bir videoda yayınlandı. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde Amerikan silahı taşıyan Türkiye kökenli teröristlerin konuşmaları var..

13 Ekim 2015 Salı 10:40
IŞİD'e katılan Türkler; Silahlar Amerikadan geliyor






IŞİD'e katılan Türkler; Silahlar Amerikadan geliyor

Terör örgütü IŞİD, Ankara katliamı ile milyonlarca insanın yüreğini yaktı. Örgütün Irak ve Suriye'deki kamplarında eğitim gören bombacıların yer aldığı görüntüler ilk kez yayınlandı. Ankara’da cumartesi günü meydana gelen terör saldırısında 97 kişi hayatını kaybetti. Eylemde iki canlı bombanın kullanılması ise DAEŞ’i eylemin bir numaralısı zanlısı haline getirdi.

IŞİD’in eylemi üstlenip üstlenmeyeceği tartışılırken dün sosyal medyada DAEŞ ile ilgili farklı bir video paylaşıldı. İlk defa DAEŞ’e katılan Türkler toplu olarak görüntü verdi.

SİLAHLAR AMERİKA'DAN
 
Terör örgütüne yakın internet sitelerinde de paylaşılan ve 3 farklı formattaki videolarda bazı konular dikkat çekti. 8 dakika 45 saniye süren videoda iki kişi konuşurken diğer Türkler ise onu dinledi. Yüksek kalitede çekilen videoda DAEŞ’li Türklerin sahip olduğu silahlar dikkat çekti. Ellerinde Amerikan yapımı M-16 piyade tüfeği taşıyan Türklerin neredeyse hepsinde telsiz bulunuyor.
 
'TÜRKİYE ŞURASI'
 
8 dakika 45 saniyelik videonun hedef kitlesi ise Türkler. Yayımlanan görüntülerde iki farklı kişi Türkçe konuşurken Arapça alt yazının geçmesi de videonun profesyonelce hazırlandığının kanıtı oldu. Videoda konuşanlar, Türkleri cihada ve DAEŞ'e katılmaya davet etti. DAEŞ’in kontrolü altındaki Cezire ve Rakka bölgesinde çekildiği iddia edilen videolarda bir Türk ‘emir’in örgütün ‘Türkiye şurası’ adlı üst düzey Türk isimlere verdiği vaazlar yer alıyor.

'AYAĞA KALKIN' ÇAĞRISI

Video mesajında militanlar Türk hükümetini ‘tağut’ (Allahın hükmünü tanımayan) olarak ilan ediyor. Amerikan silahları taşıyan bir IŞİD’li Türk, ‘Her neredeyseniz gelin bize katılın. Bunu yapamayacak durumdaysanız da bulunduğunuz ülkelerde kıyama (ayağa) kalkın’ diyor. GAZETEVATAN

Son Güncelleme: 13.10.2015 10:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.